Pečený kapor na kyslom zemiakovom šaláte

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 10. júna 2015
Pečený kapor na kyslom zemiakovom šaláte
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
50 g
10 g
10 g čerstvo mleté
100 g aj s byľou
100 ml
800 g varené v šupke
100 g
2 PL
50 ml
50 g
5 listov
50 g
10 g
100 ml
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Varené zemiaky v šupke nakrájame na plátky. Z vody, octu, soli a cukru spravíme nálev, v ktorom povaríme červenú cibuľu a byle z cesnaku.

  2. 2

    Nálev odstavíme a zalejeme ním zemiaky. Pridáme horčicu a nasucho opečené tekvicové jadrá, tekvicový olej a medvedí cesnak.

  3. 3

    Kapra posolíme, potrieme cesnakom a obalíme v múke. Opečieme na oleji a dopečieme v rúre pri 180°C.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené, Varené, Ryby (2)

Diskusia k receptu