Pečený kapor na kyslom zemiakovom šaláte
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 10. júna 2015
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 10. júna 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
800 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
10 g čerstvo mleté |
|
100 g aj s byľou |
|
100 ml |
|
800 g varené v šupke |
|
100 g |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
50 g |
|
5 listov |
|
50 g |
|
10 g |
|
100 ml |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Varené zemiaky v šupke nakrájame na plátky. Z vody, octu, soli a cukru spravíme nálev, v ktorom povaríme červenú cibuľu a byle z cesnaku.
- 2
Nálev odstavíme a zalejeme ním zemiaky. Pridáme horčicu a nasucho opečené tekvicové jadrá, tekvicový olej a medvedí cesnak.
- 3
Kapra posolíme, potrieme cesnakom a obalíme v múke. Opečieme na oleji a dopečieme v rúre pri 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu