Zapečené zemiaky
zemiaky aj zo šupkou ocistime, prekrojíme napoly, osolíme. okoreníme. dáme piecť, ked sú už už hotové dáme...
Bravčové jašteričky
Tak toto vzniklo už dávno ako male polnočné čosi do úst a chutí nám . Ideme na...
Dobošovo pudingový tunel
Ďalší nápad na rýchlu dobrotu z dobošových plátov. :))) Krém môžete použiť hociaký. Nie je...
Shrekov závin
Preto Shrekov, lebo farba je trochu do zelena a na prvý pohľad je to trochu zvláštne......
Kivi džem s pomarančmi a bielou čokoládou
Už sa mi pomaly míňajú zásoby tohto skvelého džemu, tak som si urobila kivi džem trošku...
Špenátovo-šalátový prívarok
Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k...
Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...
Krevety s bambusovými výhonkami v kokosovom kréme
V hrnci uvaríme ryžu a necháme ju napučať 10 - 15 minút. Ošúpeme cesnak a na...
Brownies Depeche Mode style podľa Romana Bomboša
Viete, čo má spoločné pečenie s hudbou? Pozrite si toto video s moderátorom Rádia Slovensko, ...
Grilované jabĺčko v trdelníku
Jablká umyjeme a vydlabeme ich stred tak, aby sa dali naplniť. V miske zmiešame hnedý...
Kuracie rezne z Brna
Najskôr pripravíme náplň: na PL masla opečieme nadrobno nakrájanú šunku, pridáme hrášok a zalejeme rozšľahanými osolenými...
Cesnaková nátierka
syrokrém vyšľaháme, pridáme pretlačený cesnak a materinu dúšku, všetko podľa chuti. Kto chce štipľavejšiu,...
Jahodový sen
Na krém ručným ponorným mixérom z jahôd, cukru a citrónovej štavy pripravíme pyré. Vmiešame jogurt. Smotanu...
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....
Stehienka s nivovou plnkou na mätovej fazuli
Fazuľu namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc ), precedíme a opláchneme. Fazuľu dáme samotnú...
Oščadnicke dedkove kozičky
Oblubená a rýchla večera ked sa dedko a babka vratily z prevracania sena. Krasne detstvo.
Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...
Paradajkové rezy
Vyskúšala som novšiu verziu paradajkových rezov. Je jednoduchšia a chutnejšia. Paradajková šťava je už v...
Študentské špagety
Tento recept som si rád varil počas štúdia na VŠ. Tu ani nejde o varenie ale...
Klobásový burger
Komerčný recept<br />Začnite svoj deň lahodnými raňajkami v podobe klobásky a vajec a užívajte si pekný deň,...
Kokosové buchtičky s lekvárom
Recept na tieto buchtičky som našla v časopise, prerobila som ho však na vegánsku verziu, ...
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú...
Šalát s jahodami a mozzarellou
U nás už jahodová sezóna končí... ale tento rok sme si jahôdok užili... zarodili ozaj...
Kuracia zmes na spôsob karí v miske z lístkového cesta
Lístkové cesto v kuchyni používam iba výnimočne, ale mala som v mrazničke jedno balenie, z...
Pikantná cesnakovo-papriková pasta - čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Natrieť ju môžete aj na šunku, slaninu, ale aj rôzne varené alebo pečené mäso....