Krémový marhuľovy múčnik
Dnes sa mi podaril takyto múčnik a myslim , že by nebolo zle sa s ním...
Zelenina s vajcom (Lečo)
Ak máte doma zaváranú zeleninu z vlaňajšej úrody jedlo máte za pár minút.
Bavorský syrový šalát
Syr a salámu nakrájame na plátky a tie potom na väčšie štvorčeky, pridáme tenké kolieska nakrájanej...
Ražniči na pórkovej omáčke
Vareškov tip: Kuracie prsia sú diétnym mäsom, ak však nechcete, aby bolo ražniči príliš suché, môžete do...
Citrusový sorbet
Cukor s 5 PL vody zvaríme na sirup a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého sirupu dáme...
Pestrý zemiakový šalát a morčacími kúskami
Dostali sme chuť na zemiakový šalát, ale teraz som ho urobila krásne pestrý... použila som do...
Nepečené čokoládové prekvapenie
Táto nepečená dobrota prekvapí svojou sviežou chuťou. Môžete ju urobiť na Veľkú noc pre malých...
Hubovo–hovädzia polievka
Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak...
Mongolské chutné taštičky
Bola som pozvaná k mojej kolegyni na ich Vianoce. Kedže je mongolka jedli sme ich tradičné...
Nákyp z tofu a čučoriedok
Tento recept som našla v jednej veľmi zdravej vitamínovej kuchárke, trošku som ho upravila a už...
Bezlepkový pšenný čoko-koláč
Tento koláčik pečiem uz štyry roky, je u nás veľmi oblúbený, verím, že ...
Omeleta s voňavou náplňou
Že sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na...
Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...
Penne so sušenými paradajkami
Pancettu opražíme na troche oleja a po vychladnutí narežeme na menšie kúsky. Na menšej panvici orestujeme...
Rozmarínovo-levandulové kura s kuskusom
Inšpirovala ma moja favoritka Petra Holzapfel, voľne som si prispôsobila recept našim pomerom a mojim preferenciám...
Rýchly bezlepkový koláč z kila sliviek
Recept som našla na YT ako bleskový slivkový koláč. Ale až taký bleskový nebol a bol z normálnej múky....
Výletná zmes
Vhodné pre všetky ročné obdobia. Táto zmes je vynikajúcim zdrojom čistej, ľahkej energie pre výletníkov, ktorý často...
Karfiolový cheesecake s bielou čokoládou
Zelenina sa často "tajne" používa do rôznych koláčikov, hlavne cvikla, tekvica, mrkva či cuketa,...
Pomarančovo–gaštanové keksíky
Drobné pečivo plnené gaštanovým pyré s čokoládovou polevou, ktoré krásne rozvonia pomarančová kôra.
Okra s cibuľou a pikantnou šošovicou
Okra s cibuľou: Pripravíme si suroviny. Okru nakrájame na menšie kusy, cesnak na plátky, ...
Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...
Brusnicovo-mandľové cookies s čokoládou
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zmiešame jednotlivé ingrediencie a na záver do masy pridáme brusnice a...
Tvarohové noky se švestkovou omáčkou
Když nám na zahradě zrají švestky, dělám z nich ledacos a moc rádi máme švestkovou omáčku....
Kráľovské krevietky netradične
Keďze krevety patria v Norsku medzi ich národnú špecialitu... predávaju ich nelúpané ale aj lúpané... ja...