Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 2 najnovší komentár dnes 09:43
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár dnes 09:54
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár dnes 09:54
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 2 najnovší komentár dnes 09:43
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 187 najnovší komentár dnes 09:54
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 2 najnovší komentár dnes 09:43
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Najobľúbenejšia sviatočná príloha: Ako predĺžiť trvanlivosť zemiakového šalátu? Tieto rady sa vám zídu, ak ste ho spravili priveľa
mam iba tyčovy mixer, neviem či je vykonny , mletim vopred som mu chcel iba ulahčiť mixovanie,napr take suche lieskovce to su akoby jedle kamienky
Práve som si pochutil na dnešnom obede:
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke, knedlík (z mrazničky)
... prvá verzia, rok 1967, keď ulice boli vyprázdnené aj u nás, na "ďalekom východe"🙂 a v celeje ČSSR stúpol počet kriminality a vykradačiek obchodov sa dá dohľadať na YT...v anglickom origináli s českými titulkami
...1. odd. je z mnohých českých krimi zatiaľ vrchol
...ja nové poklady objavujem ešte stále v konverzačnom seriáli ktorého znelka začína textom (tuším pán Svěrak): "Do naši hospůdky vedou jen tři schudky...z té naší hospody stoupaji tři schody".
Ak vám škorica nechutí, môžete ju samozrejme v plnke vynechať a cesto posypať len kryštálovým cukrom.
Na jednom tanieri je rajčina, uhorka a sladká šalátová cibuľa. Soľ, čierne korenie, ocot a trošku oliváča.
Na druhom sú rôzne zelené listy : srdiečkový šalát (germ?), rukola, polníček … a avokádo. Oliváč a mix korenie (už to mám namiešané ) : čierne, zelené a biele korenie, morská hrubozrnná soľ, čierny sézam, čili vločky, a "bayas rosas" .
Bayas rosas (neviem, čo to je po sk) sú malé guličky podobné koreniu, sú ružovo-červenkasté, a majú sladko korenistú chuť.
Dúfam, že som pomohla. Mávám… :-)
no neviem porovnávať dobu varenia gulášu a prípravu medailónkov zo sviečkovice sa nedá.
Je, je to granátové jablko. U nás niekedy hovoríme aj rajské jablko ( podľa legendy, by to malo byť jablko ktorým Eva zviedla Adama v raji :-))
Na Soamese v serialu jsme si museli vsichni zvykat. Puvodni, z roku 67 byl, pro nas drive narozene, tak uzasny, ze kdyz vysilali, byly ulice liduprazdne! www.csfd.cz/film/77108-saga-rodu-forsytu/prehled/...
Ale zvykli jsme si i na tohoto a nejen Soamese :-) Ja ted opet a zase sleduju Pripady 1. oddelení (ceske). Objevuju dalsi a dalsi poklady v dialozich. Genialni serial, vyhral u cumilu na CT1, na celé čáře.
No a redkvicky miluju na chlebu s maslem. Pro me, spolu s polivkou, redkvickova topka!
Pani Štrbková sa asi nechala inšpirovať ázijskou kuchyňou, tam niekedy dávajú zázvor do rezňov. :-)
... veru, k čerstvému chrumkavému bielemu pečivu, bryndzovej natierke s pažítkou, hrubou soľou osolenej redkvičke, lístku bejby špenátu a hrnčeku bielej kávy sa výraz: "Ochá"! fakt veľmi hodí
...a ten pán v tablete stvarňuje postavu Soamesa v seriáli "The Forsyte saga" (verzia 2002-2003), ktorý mám rozpozerany..."Četnícke humoresky" som dopozeral pred týždňom 🙂🙋
Neni to granatove jabko?
Ochá i ten pán v tv :-)
Tve salaty jsou radostí mojí :-) prosim, mohla bys mu vzdy dat nejaky popis? Nebo jsou te jen neochucene zeleniny? Máv z kuchně! :-)
Odpoveď autorky receptu: Biocitrón utieram preto, aby na ňom nezostala neprevarená voda a odstránila som prípadné mechanické nečistoty, ktoré by mohli sirup pokaziť.
Toto autorka článku neskúšala, takže vám nevieme zaručiť, aký bude výsledok mixovania mletých orechov. Ale mletie je zbytočné, lebo výkonný mixér orechy rozseká - a rýchlejšie ako keby ste ich ešte predtým mleli na mlynčeku a celkový čas prípravy orechového masla to veľmi neskráti.
Vyknul jsem ti z nepozornosti. Suroviny na šunkofleky? Normálně vyškvařit špek nebo anglickou slaninu, na tom cibuli do sklovita, přidat uzené nebo uzeninu, pak přidat hodně kapusty na proužky nebo čtverečky, česnek utřený se solí a opepřit. Podusit jen mírně, aby neztratila barvu a smíchat s chramostejly, uvařenými vice než al-dente. Navrstvit v množství podle počtu strávníků do vymaštěného nebo pečicím papírem vyloženého pekáčku do výšky min. 5 i více cm a v troubě celou vrstvu pořádně rozehřát. Pak zalít vejci rozmíchanými s trochou mléka nebo uzeného vývaru a zapéct do červena případně i s kůrčičkou při 150-180°. Jako příloha na Slovensku samozřejmě čalamáda, v Čechách ta obligátní okurka a na Moravě ten okurek. Trochu jsem se ostýchal popisovat tento notoricky známý recept bez váhy surovin, ale celkový objem musí zajistit dostatečnou výšku vrstvy v daném pekáčku.