Foto: dorisa
Túto polievočku doma zbožňujeme. Je stále rovnako pripravená a stále rovnako chutí.
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na varenie.
-
2
Všetku zeleninu si očistíme a nakrájame.
-
3
Do hrnca dáme variť pokrájaný kel osolíme , okoreníme a dáme rascu. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a možeme aj trocha cesnaku. Varíme, kým nie je všetko mäkké.
-
4
Na panvici si na oleji opražíme pokrájané stručiky cesnaku do zlatova, a potom urobíme klasickú zapražku z hl.múky a červenej mletej papriky. Podlejeme vodou, a miešame, aby sa nevytvorili hrče.
-
5
Potom zaliatu zápražku vlejeme do hrnca so zeleninou a polievku necháme prevreť. ochutnáme, dosolíme a možme aj trocha vegety dat,ak je treba.
Diskusia k receptu