Pikantná fermentovaná zelenina
Recept vhodný pre tých, ktorí majú radi pikantné, kyslé a hodne dobré prílohy.
príprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| 6-7 ks (alebo červená) |
|
| 1 zväzok (s vňaťou) |
|
| 6-7 strúčikov |
|
| 50 g |
|
| Pasta: | |
| 1 ks |
|
| 5 cm |
|
| 1,5 PL (Gochugaru Pulver) |
|
| 1 PL |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ako prvé nakrájame pekinskú kapustu. Na polovicu pozdĺžne, tú opäť na polovicu pozdĺžne a na pásiky cca 1,5 cm hrubé. Dáme do misky, osolíme, dobre premiešame a necháme približne 2 hodiny postáť. Biela časť kapusty by sa mala po odstátí ohnúť, nezlomiť.
- 2
Zeleninu nakrájame na julienne. Buď pracne nožom, alebo na mandolíne. Kapustu po odstáti jemne premyjeme, tak aby sme ju nezbavili všetkej soli. To by nebolo dobre. Primiešame nakrájanú zeleninu.
- 3
Jablko a zázvor ošúpeme, nakrájame do mixéru s nožmi a rozmixujeme na pastu, pridáme kórejskú papriku, chilli podľa chuti a odvahy a sójovú omáčku a krátko premixujeme.
- 4
Vylejeme na pripravenú zeleninu, premiešame a natlačíme nie veľmi silno do súdku na pickles, prípadne do 3 litrového pohára, zaťažíme, ako keď kvasí kapusta a necháme týždeň pri izbovej teplote.
- 5
Po týždni už má skvelú chuť. Ja prekladám do 7 dl pohárov, ak je potrebné, dolejem prevarenú vodu, aby bola zelenina ponorená. Zaviečkujem a odložím do chladu. Časom ešte získa na kyslosti. Pripravte sa, že Vám to nezvyknutým prevetrá črevá a uvoľní upchatý nos.
Tiež zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ráda tě vidím, s novým receptem @zuzanka1367 díky za vložení.
teba topiť nenechám, to v sačku je tá paprika kórejská, cesnak sa nakrája k zelenine a to žlté je
bhut jolokia yellow, to palivé si každý pridá podľa chuti. Neviem či to je nejaká verzia kimči, ale variabilné je to určite...
Ahaha, moc děkuji, za vysvětlení i velmi reálné foto hotového fermentovaného výrobku. Jsi sluníčko! Já jsem se ještě k nakládání nepropůjčila, ale co není, může být. Tvůj receptík vypadá lákavě.
Ja robím tak isto, len bez kalerábu. No skorooo, .Po dlhom pátraní na youtub moja verzia mi najviac pripomína to korejské kimchi. Má ale jeden velký nedostatok, nemám tú korejskú papriku. Takže moje kimchi je asi milionštvrtá verzia. No ale hlavne že chutná.
Tak d'alšia výzva... pre mňa.