Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár dnes 15:01
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 516 najnovší komentár dnes 15:51
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 516 najnovší komentár dnes 15:51
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár dnes 15:01
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Ailuj82: čistenie sedačky 28 najnovší komentár 15. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 405 najnovší komentár dnes 15:51
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár dnes 15:01
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 1 najnovší komentár 14. mája 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
Pre chutnejší výsledok: Mrazíte si pečivo? S týmto trikom bude po rozmrazení chrumkavé ako od pekára
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
Nezostaňte hladní: 12 večerí na spôsob čo dom dal. Zachránia vás, keď ste nestihli nakúpiť
-
Dobre vedieť: Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?
-
Tajný trik cukrárov: Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!
-
11 receptov na mrkvové zákusky: Chystáte oslavu a chcete byť originálni? Upečte dezert s pridanou hodnotou
Syn Ti pekne rastie a podľa fotky, je to malý šibal 😊
Ku skúške Ti z celého ❤️ gratulujem! Dať ju na 100% je obdivuhodné. Máš plné právo sa pochváliť. Odmeň sa a objednaj si niečo dobré, s extra porciou slaniny.
Ten pacholek chce za sklenicku 11€ !!! Tak to bez toho obejdu :-)
Dakujem za vysvetlenie, tu predavaju iba bulvy. Raz som zasiala, ale moc sa jej nepacilo, bulvy som mala male a listy ma nenapadlo, ze sa daju jest.
No veď …. Je to,tak.
Všade je niečo pozitívne a všade je niečo negatívne. Inak by sme sa asi nudili … :-))
Príjemný utorok prajem.
Táto omáčka sa volá "xató" omáčka, lebo sa používa iba na šalát xató. Ako som spomínala, je veľmi podobná omáčke romesco, a romesco sa používa k rybám, mäsu … napr.: sa potrie fileta ryby a dá sa zapiecť…
Tiež je podobná omáčke "calçots" … to sú veľké pečené cibule (vyzerajú ako pór) a tie sa potom jedia s omáčkou.
Takže, aj keď sa to nerobí, viem si to,predstaviť ako dip k zelenine, s rybou … Ak skúsiš, najskôr skús so šalátom, aby si tomu prišla na chuť a uvidíš, kde by ti to pasovalo.
(Veď Španieli sa to nedozvedia:-))))
Xató šalát sa robí z "escarola" - kučeravého šalátu, lebo tá omáčka sa pekne nalepí na listy.
Pekný deň ti prajem.
Ďakujem za recept.
Keď si das do vyhladávača ten latinsky názov čo som vyssie napísala, tak ti to nájde, je to podla mña tá istá rodina no iná odroda.. podla Wikipedia = Brukev řepák (Brassica rapa), akurát ja kupujem odrodu/subsp. sylvestris, inak sa dost pestuje aj v nemecku
Takto, ak ich v obchode vidim tak si buvly kúpim, nepredávaju sa spolu ako napr karelab aj s mladymi listami, ide o to že sa nadzemná čast sa zbiera bud sú to broccoletti teda malé kvietky, zvrsky bez dlhych listov, len malé (ako foto),.
potom predávaju celé dlhe listy aj s kvietkami(pukmi) a tie rozdelim na broccoletti a zvysok, broccoletti- kvietky,puky či malé brokoličky varím ako prílohu, alebo s čerstvou cestovinou orecchiette, ten zvysok udusim a urobim bud ako sotto olio (prilohu,či do sendviča) alebo to dalej spracujem ako pesto... napríklad tu nepredávaju kaleráb, klasicky petrzlen a chren,to ked nájdem v obchode mám vianoce, inak si ich musim vypestovat.
vodnica je kvaka, nevedela som, ze sa je aj nadzemna cast, bulvy nejete?
som rada že ta rozosmialo pomyslenie na suchú paellu, ked ich vidis vyskrabovat to z toho mega pekáča, haha, a k tomu: sí sí todo mañana, samozrejme tomu sa vyhnes ak pracujes pre multinaciolnu firmu s inou koncepcoiou,ale charakter tam časom, prenikne a..vies možno som bola az prilis kritická ale ked tam zijes a vsetky tie puentes,siesta,fiesta, ...ako na kube (hlavne juh spanielska)
Ja idem na večeru spracovat 2kilo cime di rapa, - Brassica rapa subsp. sylvestr je to druh vodnice, nadzemná čast. Pekny začiatok pracovného tyzdna...
Ďakujem za info.