Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
farbuska
„Šalát/nátierka zo stonkového zeleru a tuniaka”
@kukulienka71 (10.2.2023 19:51)
Až dnes som si všimla tento komentár, lebo práve idem šalát zasa robiť. Som rada, že chutilo. Všimla som si, že si ho obohatila mrkvičkou, pridám i ja: je to ďalší jemný chuťový rozmer.
So stonkovým zelerom sme na tom boli podobne: najprv ma vôbec neoslovil a teraz sa stal pevnou súčasťou mojich kuchárskych počinov. Mimochodom, k vlastne už obligátnej zemiakovo-pórkovej polievke som nedávno pridala tie hrubé konce stonkového zeleru, ktoré som zvyčajne použila do vývaru a prekvapilo ma, ako veľmi pozdvihol chuť jemného zemiakovo-pórkového krému a dodal pikantný podtón. Je to nenápadná ale chuťovo viarozmerná zelenina.
farbuska
„Minichlebíky (fotorecept)”
Vyzerajú náramne dobre! Nemám veľa skúseností s pečením chleba a pečiva, ale keď vidím tie výsledky prezentované tu na Vareche, tak ma stále pokúša skúšať to častejšie. Vďaka za ďalšie pokušenie a možno sa aj podujmem. :)
bugout
„Snídání v červnu 2023 (6)”
@kukulienka71 (6.6.2023 09:16)
Robím často a veľa nátierky, a foodprocessor je super. Len treba opatrne. Napríklad cibuľa keby bola dlho skrátka zmizne a stane sa z toho čudná gebuzina. Buď len na záver na pár pulzov, alebo pokrájať ručne a vmiešať..... A pamätám si ako mi zhorel tyčový mixér keď som sa s ním snažil urobiť uhorskú penu 😂😂