Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
bugout
„A čo máte na večeru... ?”
Dobre rozumiem tomu zužitkovaniu zvyškov... Keď robím napríklad ramen tak ho jeme aj tri dni aby sa všetko to "obloženie" minulo... Už len tie vajíčka, nebudem nakladať do marinády jedno... 😂😂😂 Mungo klíčky, konzerva kukurice... skrátka čokoľvek čo nie je jedna porcia musím niekde ďalej minúť.
zolik
„A čo máte na večeru... ?”
@bugout (5.6.2023 20:43)
Surový cesnak večer nemôžem (pred rokmi mi odpochodoval “nevedno kam” žlčník). Mám veľmi rada hustý grécky jogurt s čerstvo namletým kvalitným čiernym, alebo zeleným korením. To by jeden neveril, že aj v takej banálnej veci je veľký rozdiel v kvalite. Uhorka sa v chladničke nenachádzala.
Nikdy nechodím v pondelok a utorok nakupovať. Snažím sa dospotrebovať všetko čo zostalo z víkednu. Pripomože špajza a mraznička. Za tie roky som si vypestovala hotovú pasiu na tzv. zbytkovú kuchyňu 😂
zolik
„A čo máte na večeru... ?”
Rýchla neskorá terasová večera. Za 15 minút bolo všetko fertig. Tých 15 minút na 225C potrebolali kuracie filety alias “Crispy Chicken” v trúbe. Ryža bola zo včera, takže len zohriať. Cukety opražiť v oliváči a vybrať grécky jogurt z chladničky 😊


zolik
„Čo dnes varíte? Jún 2023”
Zapekané cestoviny:
Čerstvé slíže - kúpené u Taliana za rohom
Šampióny - zostali z nedele ako polotovar z prípravy omáčky
Strúhaný syr - bolo treba spotrebovať zbytky zo syrového taniera
Kuracie mleté - kúpené u mäsiara
Šľahačka - mám vždy v chladničke
Bazalka - v kvetináči na terase


zolik
„Čo dnes varíte? Jún 2023”
@stefanm (5.6.2023 13:27)
Milý Štefan,
Tebe prezradím všetko 😊
Na malilinké kocky nasekané, najprv na jarnej cibuľke udusené nohy zo šampiónov ( všetko treba zchosnovať), tak isto na kocečky nakrájaná posledná špargľu a kapary. Hov. plátky som pred vyklepaním posolila a okorenila. Následne jemne potreba horčicou, naplnila, posypala petržlenovou vňaťou, zrolovaný a zviazala kuch. niťou do roliek. To viazanie si musím ešte zdokonaliť 😉
chemik
„Chilli con carne”
Dodatečně si neodpustím dvě konstruktivní připomínky. Na talíři nejsou vidět ty černé fazole z vyfocené konzervy. K chilli con carne, ( já nedělám z mletého, ale na malé kousíčky nasekaného hovězího) s přídavkem chilli čokolády Lindt je ideálním doplňkem víno Carmenere. To bez Lindt chilli ani neotvírám.