Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 1 najnovší komentár dnes 07:31
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 353 najnovší komentár včera 19:35
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 1 najnovší komentár dnes 07:31
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 353 najnovší komentár včera 19:35
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 187 najnovší komentár včera 19:35
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 1 najnovší komentár dnes 07:31
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Najobľúbenejšia sviatočná príloha: Ako predĺžiť trvanlivosť zemiakového šalátu? Tieto rady sa vám zídu, ak ste ho spravili priveľa
V 2 kroku
Ďakujem za vyskúšanie, som rada, že chutí. :)
Len poznámočka, do koláča neide cukor, len med, je tam len vanilkový cukor na ochutenie, ale samozrejme byť nemusí.
Koláč stačí aj po upečení len pocukrovať práškovým cukrom, ale tou polevou ste urobili výborne. Ešte raz ďakujem.:)
Vypadlo mi tam slovíčko, chodievala som do Šariša k dedkovi, ktorý býval s dcérou, otcovou sestrou. :)))
Tak teraz ste mi vyrazili dych. Môj otec pochádzal tiež z Veľkého Šariša a na prázdniny som tak chodievala pravidelne, býval s dcérou, otcovou sestrou a tak som mala pri sebe sesternicu a okolité detváky. A z Veľkého Šariša mám aj švagrinú. Ufff to je náhoda. :))))
Ja síce teraz bývam v Košiciach, ale som Prešovčan, čistý koňar ako hrom.:)) Takže vy ste polokoňar.:))) A je to jasné, prečo mi vaše komentáre páčia.
Trepanky sú u mňa jasné, ale viete, že som na tú polievku aj zabudla? Vďaka za pripomenutie.
A ďakujem za recept. :)))
Recept je veľmi jednoduchý, ale aj veľmi chutný. Ja som si ho ešte vylepšila štipkou karí.
PS: Trošku zvýšilo aj na raňajky 😁
Krabicové, ale samozrejme, že som nemyslela trvanlivé mlieko. To používam len na varenie. Pre mňa má nepríjemnú chuť.
Vyzerá to naozaj dobre. :)
K tomu ryža a šalát.
Cibuľu som nakrájala na dlhšie pásiky, zemiaky nastrúhala na hrubom strúhadle a potom nechala fašírky na prudkom ohni opiecť, tak aby bol povrch zapečený a vo vnútri ešte nedopečené. Dodalo to jedlu a omáčke super chuť.
A na vrch som dala pár kopčekov kyslej smotany, čo mi zavadzala v chľadničke :-)
Odporúčam, je to dobrota!
varecha.pravda.sk/recepty/zapecene-dzulbastije-fotorecept...
Hrozienka, ani vlašské orechy do nej Dáni nepridávajú. Vyšľahaná šľahačka sa pridáva až do úplne vychladnutej kaše.
Je to výborný, tradičný ,vianočný dánsky dezert. Podávajú ho s teplou višňovou omáčkou. Mandle sekajú nahrubo a v jednej porcii je ukrytá celá mandľa, kto ju nájde, dostane extra darček 🎅.