Foto: tatranka
Tento recept som získala len pred týždňom cez email.Keďže sa mi páčil,pretože na fánky mám asi päť druhov receptov,ale všetky sú vysmážané,rozhodla som sa Zobraziť celý popisTento recept som získala len pred týždňom cez email.Keďže sa mi páčil,pretože na fánky mám asi päť druhov receptov,ale všetky sú vysmážané,rozhodla som sa vyskúšať tieto pečené.S výsledkom som bola veľmi spokojná.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Spracovanie cesta.Cesto treba pripraviť deň do predu.Trvá to asi 10 minút.
-
3
Spracované cesto.
-
4
Cesto zabalím do fólie a uložím do chladu.
-
5
Na druhý deň cesto vyvaľkám a nakrájam radielkom na štvorce.Tie prerežem v strede na dva krát.Pracujem s polovicou cesta.Hrúbka cesta je asi 3 mm.
-
6
Cesto cez sitko pocukrujem zmiešaným práškovým a vanilkovým cukrom.
-
7
Tiež pocukrujem spodok mastného papiera,alebo fólie na ktorej sa budú fánky piecť.Mali by sa obaľovať v cukre,ako píše recept.Vyskúšala som.Fánky strácali svoju fazónku.Tak som si to vymyslela takto.Je to v poriadku.Nemusíte sa obávať.
-
8
Pocukrované fánky,ukladané na silikónovú fóliu.
-
9
Idú sa piecť na 180 stupňov,asi 15 minút,kým nezružovejú.
-
10
Upečené fánky.
-
11
Tiež cukrovanie fánok som si uľahčila.Ešte horúce som poukladala na dno tácky vysypanej pr.a vanilkovým cukrom.Tie ktoré som poukladala,tiež som bohato zasypala cukrom.
-
12
Na ne som ukladala ďaľšiu vrstvu a zasypávala cukrom.
-
13
Tu je už výsledok.Boli sladučké,krehké a čo je hlavné,neboli mastné.Jednoducho výborné.
-
14
Už si len pochutnať.
Vieš ja nemám veľa racio-receptov.Zhodou si našla tieto pečené fánky.Sú chutné,no žiaľ musím priznať,čo mám vysmážané sú lepšie.Tuk odsajem papierovou utierkou pre lepší pocit,že hádam nie sú až také nezdravé!!!!!....
Ináč varím klasiku a manžel je veru spokojný.Pri jedle spokojne pokyvkáva hlavou,hmká si na znak ,že je jedlo chutné...A po skoro 50 rokoch manželstva potrebujem viac? No povedz! Ja som spokojná.
A ni
Prajem Ti veselé fašiangové posedenie s rodinkou!