Pečené fánky - fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 13. februára 2011
Pečené fánky - fotorecept
Foto: tatranka

Tento recept som získala len pred týždňom cez email.Keďže sa mi páčil,pretože na fánky mám asi päť druhov receptov,ale všetky sú vysmážané,rozhodla som sa Zobraziť celý popisTento recept som získala len pred týždňom cez email.Keďže sa mi páčil,pretože na fánky mám asi päť druhov receptov,ale všetky sú vysmážané,rozhodla som sa vyskúšať tieto pečené.S výsledkom som bola veľmi spokojná.

65 kusov
porcií
60 minút
príprava
2x15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
250 g
250 g ,alebo Palmarín
1 ks
štipka
2 balíčky
100 g




Postup

  1. 1

    Ingrediencie.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Spracovanie cesta.Cesto treba pripraviť deň do predu.Trvá to asi 10 minút.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Spracované cesto.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    Cesto zabalím do fólie a uložím do chladu.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 4
  5. 5

    Na druhý deň cesto vyvaľkám a nakrájam radielkom na štvorce.Tie prerežem v strede na dva krát.Pracujem s polovicou cesta.Hrúbka cesta je asi 3 mm.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 5
  6. 6

    Cesto cez sitko pocukrujem zmiešaným práškovým a vanilkovým cukrom.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 6
  7. 7

    Tiež pocukrujem spodok mastného papiera,alebo fólie na ktorej sa budú fánky piecť.Mali by sa obaľovať v cukre,ako píše recept.Vyskúšala som.Fánky strácali svoju fazónku.Tak som si to vymyslela takto.Je to v poriadku.Nemusíte sa obávať.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 7
  8. 8

    Pocukrované fánky,ukladané na silikónovú fóliu.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 8
  9. 9

    Idú sa piecť na 180 stupňov,asi 15 minút,kým nezružovejú.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 9
  10. 10

    Upečené fánky.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 10
  11. 11

    Tiež cukrovanie fánok som si uľahčila.Ešte horúce som poukladala na dno tácky vysypanej pr.a vanilkovým cukrom.Tie ktoré som poukladala,tiež som bohato zasypala cukrom.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 11
  12. 12

    Na ne som ukladala ďaľšiu vrstvu a zasypávala cukrom.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 12
  13. 13

    Tu je už výsledok.Boli sladučké,krehké a čo je hlavné,neboli mastné.Jednoducho výborné.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 13
  14. 14

    Už si len pochutnať.

    Pečené fánky - fotorecept - obrázok 14

Diskusia k receptu

danculka
Tak,už je čas na fanky,takýto recept nemám uložím si ho,dík...
jerica
ešte neprišiel čas , ale ako náhle budem môcť určite ich spravím, krásne úhľadné a navyše nie sú mastné:-)mám uložené :-)
tinca
Marti, ty si ich isto merala centimetrom, sú ak jedna, kráásne,ukladám. Super nápad s tým cukrovaním:-))
tinca
@tatranka p.s. oprav si tag máš tam vyprážané, správne máš mať pečené
ketty3811
pekné fánky,už je tu toľko receptov,že je najvyšší čas ich urobiť.Len teraz,ktorý recept si vybrať.:-)
garanco
Takže tento týždeň vyskúšam tie Tvoje. Minule som robila podľa Elišky, pred pečením som ich obaľovala v cukre, síce nestratili tvar, ale cukru bolo menej. To zjednodušenie sa mi pozdáva!
ancicka
Pečené fanky som ešte nerobila.Vyzerajú moc dobré!Ukladám do kk...vdaka...
lianka
Ja by som sa chcela opýtať, či ten cukor, ktorý je uvádzaný je na posypanie alebo sa z neho dáva aj do cesta?
siskam
Krásne vyzerajú, ako keksíky z obchodu.
milecka
Tento recept som vyskúšala.Fánky sa mi vydarili a boli výborné.
tatranka
@lianka do cesta neide ani gram cukru.Všetko je len na zasypanie a obaľovanie fánok.Nemusíš sa báť.Sú sladké.
janka81
No Vám sa nevyrovnám, vy ich máte ukážkovéééééé a krásne spracované :)
gittka
dievčatá fánky sú fakt výborné.teraz som ich dorobila a chutia skvele...(ako všetky recepty od našej milej tatranky!!!)
tatranka
@helca103 ani nevieš,ako si ma potešila svojim komentárikom.Teším sa veľmi.Aj ja už od určitej doby robím len tieto pečené fánky.
marianna76
tak Marti, aj ja som si ich našla.... už sa teším keď budú hotové... spravím, má prísť priateľ kuknúť - ďakujem
ancicka
Pečené som ešte neskúšala,ale čo nieje môže byť,vyskúšam!kk
tatranka
Sú výborné.Oni síce tak nerastú,ako v tuku,ale sú príjemne jemné a chrumkavé.A ten dobrý pocit,že tam nie je prepálený olej,tiež urobí svoje.Nech sa ti vydaria.
tizian1cat
Tatranka, su skvele, zajtra beriem vnucikom na karneval, zase budem najlepsia babinka, diky za vyborny recept:-):-):-)
kadgam
Idem skúšať, zdá sa mi priveľa Hera aj celá smotana, nech nepriberieme
avanka
včera som ich piekla, dakujem za vyborny recept, chutili vsetkym mojim trom chlapom, ukladam do KK a urcite nerobim posledny krat
macoska
cez víkend vyskúšam,prídu fašangovať deti :-)
tatranka
@macoska , budem na teba myslieť,nech sa ti vydaria a chutia.Napíš,prosím ako si bola spokojná.
ocko
dnes som si pripravila prvu cast a zajtra budem pokracovat dam vediet ako som dopadla dnes peciem chlebik domaci ,zajtra pisem a uz sa tesim.
tatranka
Chlebíček nech sa ti vydarí a zajtra pečené fánky tiež.Budem rada ak mi dáš vedieť,ako si bola spokojná.
13zora13
kolegiňa robila tieto fánky su výborné ,a potom vyskušala aj tak ,že dala aj kypriaci prášok ,tie boli ešte lepšie
ocko
pisem az dnes ,a mozem odporucit su najlepsie a odteraz pripravujem len tieto a uz som aj odporucila kamoskam velka vdaka ziedlo sa to hned muz ich jedol hnet a vcera som piekla aj rozky dnes este neviem co ale urcitr aspon chlieb bude
betty21
Martuška, dnes som toto cesto použila namiesto lístkového. Urobila som taštičky, naplnila tvarohovou plnkou a broskyňou. Super, viac nám chutili ako z lístkového.
tatranka
@betty21 vieš že to tak vyskúšam? Je to príjemné konštatovanie.Ďakujem.Veď takto nejako vznikajú nové a dobré recepty.Ďakujem.
vera79
akosi nemam rada vyprazane cesto, tak mi tento recept padol do oka a cez vikend som ho vyskusala. joj, velmi mi ulahodil, fanky boli super. budem ich veru robievat castejsie.
motyka
tatranka, určite ešte chodíš na svoju stránku. Dnes som mala viac času, tak som si narýchlo prešla celú Tvoju stránku. Niektoré veci aj podrobnejšie. Skutočne je čo obdivovať. Tvoje všetky recepty sú jednoduché, väčšina nie veľmi nenáročne na suroviny, zrozumiteľné a určite aj chutné. Mám poznámku na PC "najprv Tatranka". Tzn.,že keď budem niečo piecť alebo budem niečo potrebné lepšie uvariť, tak idem na Tvoju stránku. Dnes - teraz idem robiť Tvoje pečené fánky. Lákajú ma, že sa nevyprážajú. V pondelok - budem mať návštevu, tak sa chcem "blisknúť" zasa vyprážanými ružami. Pekne Ti ďakujem za recepty. Tvoj muž asi vie aký má doma poklad.
tatranka
@motyka , v prvom rade ťa rada vidím na svojej stránke.Tiež ma teší,že sa ti páčia moje recepty.Myslím,že tu na Vareche nájdeš mnoho receptov,ktoré tvoj domáci recepto-repertoár rozšíria.
Vieš ja nemám veľa racio-receptov.Zhodou si našla tieto pečené fánky.Sú chutné,no žiaľ musím priznať,čo mám vysmážané sú lepšie.Tuk odsajem papierovou utierkou pre lepší pocit,že hádam nie sú až také nezdravé!!!!!....
Ináč varím klasiku a manžel je veru spokojný.Pri jedle spokojne pokyvkáva hlavou,hmká si na znak ,že je jedlo chutné...A po skoro 50 rokoch manželstva potrebujem viac? No povedz! Ja som spokojná.
eviana
@tatranka , fánky vyskúšané a musím povedať, že sú naozaj výborné. Pokojne môžu konkurovať tým vyprážaným. U nás mali úspech. Ďakujem za inšpiráciu :) Zajtra budú výborné pre manžela k rannej káve ako raňajky:


tatranka
@eviana naozaj sa ti fánky krásne vydarili.Si šikovná a páči sa mi,že držíš slovo.Tiež sa teším,že si z receptom spokojná.Ja idem zajtra skúsiť tiež nový recept -šišky s tvarohom.Dúfam,že budú také dobré,ako ich autorka receptu pochválila.
motyka
Vydarili sa aj tie moje. Nechcem vyprážané. Tieto sú super. Nemôžem zavesiť" lebo nemá mi kto nafotiť. Dokedy mi funguje starý mobil tak nekupujem druhý. Ďakujem za dobrý recept. Na raňajky, či už ku káve alebo k čaju super. Ale aj zahnať "chtíča".
A ni
tatranka
@motyka nevadí,že nevidím tvoje fánky.Teším sa že si spokojná s receptom.Len hlavne,že chutia.
anna123
Aj ja ďakujem za recept, akurát ich pečiem, sú super...
anna123
ešte som chcela dodať, že ja som ich už neobaľovala v cukre, mne boli sladké dosť, ďakujem.
rela
Martuška, upiekla som fánky, podľa Tvojho receptu na taký malý "babinec". Dievčatám veľmi chutili práve preto, že nie sú také mastné. Pýtali si recept. Ďakujem
tatranka
@ann123 ty si asi dala cukor do cesta,ktorý je uvedený v recepte.Dosť šalamúnsky som to tam uviedla.Ten vanilkový aj práškový cukor,je len na obaľovanie.Ináč je cesto bez cukru.Divila som sa,keď si mi napísala,že ti boli fanky dosť sladké.Prepáč,ak som ťa zmietla svojim receptom.
valeria21
Musim povedat,ze fanky vyzeraju a urcite chutia UZASNEE,uhladne,take som tu este nenasla.Mam urobene cesto ,len neviem ci budu aj tie moje tak vyzerat.
garanco
...keďže sa končia fašiangy, ideme na ne znova zajtra - už sa všetci doma tešia! :-))
Prajem Ti veselé fašiangové posedenie s rodinkou!
tatranka
@garanco ďakujem za fašiangové prianie,pre celú rodinku.Aj tebe želám pekné dni fašiangu. Ty ideš robiť pečené fánky a ja som včera robila tiež nový recept chrumkavé fánky.Len tie sa vysmážajú.A to je už veľký rozdiel.
mariamka
tak prislo aj u nas na fanky, vzdy som robila "bozie milosti" vyprazane, nafuknute, ale dnes toho bolo viac, tak ma zlakal takyto "pohodlny" recept, akurat cesto nestihlo tolko odstat, jedna varka bola na plechu a par, co sa nezmestilo, som vyprazila, vyborny dezertik sme mali, dakujem p. @tatranka a prajem pekny zvysok nedele :)

tatranka
@mariamka som rada,že si receptik ľahunko zvládla a že si bola spokojná.Ďakujem za krásnu fotografiu,pretože sa ti fánky naozaj perfektne vydarili.Povedala by som,že lepšie ako mne.Ďakujem za prianie k peknej nedeli.Ja už želám pekný týždeň,lebo poštu prijímam od teba v ponedelok.
bettyy
Vďaka, za úžasný recept. Pani Martuška ste pre mňa veľká inspiracia. Veľmi veľa Vašich receptov som skúsila a už sa udomácnili. Jedným z nich je aj tento. Moja rodina sa na tieto fánky teší, vždy, ja iné nerobím, je to už 10rokov.❤️
martamm
Ked ma recept zaujme, vzdy ho najskor otvorim a pozriem zlozenie, vzhladom na to, ze si strazim hmotnost. Zial, tento patri do skupiny, ktore ani nevyskusam, pre mna moc tukov v surovinach, ale uznavam, ze fanky vyzeraju a urcite aj chutia uzasne