Februárové pokračovanie obľúbenej diskusie. Inšpirujte sa navzájom aj tento mesiac, čo dobré varíte, pečiete, či na čom si pochutnávate.
@zareagujDiskusie
- Kjuraj: Kypriaci prášok 0 zatiaľ bez komentárov
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 131 najnovší komentár dnes 06:34
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 6 najnovší komentár 10. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 131 najnovší komentár dnes 06:34
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 6 najnovší komentár 10. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 131 najnovší komentár dnes 06:34
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 13 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 10. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Tradičný zákusok: Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
Najlepšie aprílové videá: Karfiolové placky bez predvárania, rýchly syrový chlebík aj salámová roláda na Veľkú noc
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
Chutné inšpirácie: Polievky, mäso aj cestovinové rýchlovky. Vyberajte z našej ponuky, čo variť tento týždeň
Mäso bolo len narýchlo opečené, posolené a pokorenené, zemiaky uvarené v osolenej vode, pomaslené a pokorenené. Jednoduché a chutné. Jediný problém, že trochu drahšie :-)
Mala som nachystanú aj redkvičku, ale zabudla som ju dať :-(
Obed bol trochu slávnostnejší, keďže u nás už vládne pred-karnevalová nálada :-))
Nabudúci víkend už bude karneval v plnom prúde, húfy ľudí, hudba … ufff… už počas týždňa začínajú aktivity, každý deň sa niečo deje.
My v piatok utekáme na hory :-))
Cheesecake pred koncom pečenia posypem cukrom a dám na pár sekúnd pod gril.
robila som k tomu aj domácu majonézu - to sa zase napráskame :-)))
Veď to nie je povinné :) Diskusia o varení, ktorú pred rokmi odštartovala @haji (ďakujeme a pozdravujeme) sa stala veľmi obľúbená medzi našimi používateľmi (tými, ktorí do nej prispievajú svojimi komentármi, ale aj tými, ktorí si ju radi „len“ čítajú).
Preto ju s dobrým úmyslom obnovujeme na začiatku nového mesiaca (ak tak neurobí niektorý náš používateľ), aby ste si aj naďalej mohli jednoducho vzájomne zdieľať svoje kulinárske výtvory a tipy.
Otvorenie novej diskusie na začiatku mesiaca je používateľsky prívetivejšie – staršie diskusie sú dlhé, obsahujú veľa komentárov, tak je to takto prehľadnejšie a praktickejšie.
Nikoho, samozrejme, nemôžeme nútiť pridávať komentáre do novej diskusie, tak ako nemôžeme nikoho nútiť zakladať nové diskusie, ale keďže by táto rubrika mnohým chýbala, robíme tak my, vnímame to ako dobrú službu pre všetkých našich prispievateľov a čitateľov. Aj preto je nám ľúto, že túto našu aktivitu vnímate negatívne.
Prajeme Vám i všetkým na Vareche príjemnú a pokojnú nedeľu.
???
Chýba mu @haji. Realita je taká, že táto téma bola o nej a jej reakciách.... Redakcia ju síce založila, ale bez spätnej väzby to nefunguje....
Chcelo by to dáko oživiť a to by už redakcia mohla dáko ovplyvniť.
K tomu ryža a šalát.
Cibuľu som nakrájala na dlhšie pásiky, zemiaky nastrúhala na hrubom strúhadle a potom nechala fašírky na prudkom ohni opiecť, tak aby bol povrch zapečený a vo vnútri ešte nedopečené. Dodalo to jedlu a omáčke super chuť.
A na vrch som dala pár kopčekov kyslej smotany, čo mi zavadzala v chľadničke :-)
Odporúčam, je to dobrota!
varecha.pravda.sk/recepty/zapecene-dzulbastije-fotorecept...
Vyzerá to naozaj dobre. :)
Najlepšie sú pečené na grile. Ja som ich robila dnes v rúre.
Najskôr sa trochu očistia….
V reštaurácii vám k ním ponúkajú podbradník ! ☺️
Momentálne je to naše naj jedlo, rodina si to žiada skoro každý týždeň.
Navarila som aj na zajtra, berie sa do obedárov :-))
Hustá polievka z čiernej šošovice Beluga a “Výborné lístkujúce zemiakové pagáče” od @cesminaz
Fakt hustá! :)
“Čiernohorský rezeň” podľa šéfkuchára Michal Šalamún, ale z kuracích pŕs
Cuketa opečená na olivovom oleji a obyčajné varené zemiaky
Je to rýchle jedlo, všetko hotové do času kým sa zemiaky uvaria. Do 30 minút docela efektné jedlo na stole.
doporucujem
To je sranda, ja som robila včera 😅
Ovocie a zelenina z dnešného trhu😍
Asi sa bude vyprážať zeler..uvidím..🤗
Krásny víkend všetkým🌸
Sranda je, ze kazde to jedlo vyzera inak :-)
To bude tými improvizáciami, ale toto na foto je zohrievaná porcia, po uvarení až také husté nebolo a dala som viac jogurtu. Ja dávam koreniny opatrne, môj manžel by mi to nejedol, tak asi preto..😅
Dopadli výborne.
Croissanty vyzerajú skvele! Na to ja nemám trpezlivosť... :(
Nieje to náročné… len čas na to treba. Začala som v sobotu navečer ( vedela som, že budem doma ) a v nedeľu na raňajky boli ku káve. Rodina si teraz myslí, že to bude každú nedeľu :-)
Taká akurátna veľkosť - na jeden raz do úst.
varecha.pravda.sk/diskusie/co-dnes-varite-alebo-peciete-m...