Februárové pokračovanie obľúbenej diskusie. Inšpirujte sa navzájom aj tento mesiac, čo dobré varíte, pečiete, či na čom si pochutnávate.
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár teraz
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár teraz
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 197 najnovší komentár včera 11:55
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Rýchla obedová omeleta Maroša Molnára
- Rezne naopak
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
Mäso bolo len narýchlo opečené, posolené a pokorenené, zemiaky uvarené v osolenej vode, pomaslené a pokorenené. Jednoduché a chutné. Jediný problém, že trochu drahšie :-)
Mala som nachystanú aj redkvičku, ale zabudla som ju dať :-(
Obed bol trochu slávnostnejší, keďže u nás už vládne pred-karnevalová nálada :-))
Nabudúci víkend už bude karneval v plnom prúde, húfy ľudí, hudba … ufff… už počas týždňa začínajú aktivity, každý deň sa niečo deje.
My v piatok utekáme na hory :-))
Cheesecake pred koncom pečenia posypem cukrom a dám na pár sekúnd pod gril.
robila som k tomu aj domácu majonézu - to sa zase napráskame :-)))
Veď to nie je povinné :) Diskusia o varení, ktorú pred rokmi odštartovala @haji (ďakujeme a pozdravujeme) sa stala veľmi obľúbená medzi našimi používateľmi (tými, ktorí do nej prispievajú svojimi komentármi, ale aj tými, ktorí si ju radi „len“ čítajú).
Preto ju s dobrým úmyslom obnovujeme na začiatku nového mesiaca (ak tak neurobí niektorý náš používateľ), aby ste si aj naďalej mohli jednoducho vzájomne zdieľať svoje kulinárske výtvory a tipy.
Otvorenie novej diskusie na začiatku mesiaca je používateľsky prívetivejšie – staršie diskusie sú dlhé, obsahujú veľa komentárov, tak je to takto prehľadnejšie a praktickejšie.
Nikoho, samozrejme, nemôžeme nútiť pridávať komentáre do novej diskusie, tak ako nemôžeme nikoho nútiť zakladať nové diskusie, ale keďže by táto rubrika mnohým chýbala, robíme tak my, vnímame to ako dobrú službu pre všetkých našich prispievateľov a čitateľov. Aj preto je nám ľúto, že túto našu aktivitu vnímate negatívne.
Prajeme Vám i všetkým na Vareche príjemnú a pokojnú nedeľu.
???
Chýba mu @haji. Realita je taká, že táto téma bola o nej a jej reakciách.... Redakcia ju síce založila, ale bez spätnej väzby to nefunguje....
Chcelo by to dáko oživiť a to by už redakcia mohla dáko ovplyvniť.
K tomu ryža a šalát.
Cibuľu som nakrájala na dlhšie pásiky, zemiaky nastrúhala na hrubom strúhadle a potom nechala fašírky na prudkom ohni opiecť, tak aby bol povrch zapečený a vo vnútri ešte nedopečené. Dodalo to jedlu a omáčke super chuť.
A na vrch som dala pár kopčekov kyslej smotany, čo mi zavadzala v chľadničke :-)
Odporúčam, je to dobrota!
varecha.pravda.sk/recepty/zapecene-dzulbastije-fotorecept...
Vyzerá to naozaj dobre. :)
Najlepšie sú pečené na grile. Ja som ich robila dnes v rúre.
Najskôr sa trochu očistia….
V reštaurácii vám k ním ponúkajú podbradník ! ☺️
Momentálne je to naše naj jedlo, rodina si to žiada skoro každý týždeň.
Navarila som aj na zajtra, berie sa do obedárov :-))
Hustá polievka z čiernej šošovice Beluga a “Výborné lístkujúce zemiakové pagáče” od @cesminaz
Fakt hustá! :)
“Čiernohorský rezeň” podľa šéfkuchára Michal Šalamún, ale z kuracích pŕs
Cuketa opečená na olivovom oleji a obyčajné varené zemiaky
Je to rýchle jedlo, všetko hotové do času kým sa zemiaky uvaria. Do 30 minút docela efektné jedlo na stole.
doporucujem
To je sranda, ja som robila včera 😅
Ovocie a zelenina z dnešného trhu😍
Asi sa bude vyprážať zeler..uvidím..🤗
Krásny víkend všetkým🌸
Sranda je, ze kazde to jedlo vyzera inak :-)
To bude tými improvizáciami, ale toto na foto je zohrievaná porcia, po uvarení až také husté nebolo a dala som viac jogurtu. Ja dávam koreniny opatrne, môj manžel by mi to nejedol, tak asi preto..😅
Dopadli výborne.
Croissanty vyzerajú skvele! Na to ja nemám trpezlivosť... :(
Nieje to náročné… len čas na to treba. Začala som v sobotu navečer ( vedela som, že budem doma ) a v nedeľu na raňajky boli ku káve. Rodina si teraz myslí, že to bude každú nedeľu :-)
Taká akurátna veľkosť - na jeden raz do úst.
varecha.pravda.sk/diskusie/co-dnes-varite-alebo-peciete-m...