Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
kopydlno
„Rakvičky so šľahačkou”
Pěkná vzpomínka Veroniko, v 1972 jsem na 3 třetí škole chodil občas do cukrárny na rakvičku a dvě decky moravského vínka. Nevím jak to dělali, ale měli tu formu přesně podle názvu a košatě ozdobené lahodnou šlehačkou. I tak bez trouby, už jenom vizuálně chválím !! Ivan
marienka44
„Domáce rezance”
Ale keď chceme rezance uskladniť na dlhšie, soľ nepridávame. Soľ je hygroskopická, rezance navlhnú. A tž voda ide kam? V popise sa nespomína. Recept na rezance do polievky je 1 vajcce na 100 g múky, na 500 g je málo 1 vajce.
venti
„Morčacie fašírky pečené v rúre”
Len varovanie pre nováčikov, ktorí by chceli tento recept vyskúšať, ako moja juniorka, ktorá je teraz sklamaná - NEDÁVAJTE 2 VAJCIA. Na 0,5 kila mäsa je to strašne veľa. Bude z toho tekutá brečka, do ktorej BUDETE potrebovať veľa múky na zahustenie, lebo z tekutiny guľky nevytvarujete. 200 gramov určite. A to zmení textúru aj chuť - a s množstvom zbytočnej bielej múky určite nebudú zdravšie.