Džem len z červených ríbezlí

misiss - fotkamisiss, 12. júla 2012

Tento džem robím už asi 20 rokov mám ho od jednej pani, ktorá už dávno nie je medzi nami. Nakoľko mala 9 detí a Zobraziť celý popisTento džem robím už asi 20 rokov mám ho od jednej pani, ktorá už dávno nie je medzi nami. Nakoľko mala 9 detí a neviem ani koľko vnúčeniec takže tento lekvár robila vo veľkom množstve. Je veľmi jednoduchý, rýchly má úžasnú farbu a chuť nakoľko sa v ňom cukor nevarí. Konzistenciu má želatínovú a nekazí sa. Skúste úspech zaručený. Tento džem sa dá urobiť len z červených ríbezlí nakoľko majú veľa pektínu. Každému komu som recept dala iný už nepoužíva.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ľubovoľné množstvo červených odstopkovaných ríbezlí roztlačiť rukou. Variť 15 minút . Prepasírovať / ja používam silónkovú pančuchu, alebo husté sitko/ Prepasírovanú šťavu variť 20 minút. Po 20 minútach vypnúť!!!! A až potom na 1liter šťavy dať 1 kg cukru. Miešať pokiaľ sa cukor nerozpustí. Horúce plniť do suchých pohárov zavíčkovať a pohár otočiť hore dnom.

Diskusia k receptu

vlasatka
chcela som urobiť džem z červených ríbezlí, ale tiež som nestihla. je naj....na zliepané kolieska. mám ale jednu otázku ohľadom postupu: keď sa nasype cukor po uvarení do šťavy a mieša sa do rozpustenia, predpokladám, že sa teplota zníži. treba potom celú tú masu prehriať, aby sa mohla dávať horúca do pohárov? alebo sa to dá do pohárov a dá sa do pary? inak recept vyzerá rýchly, super. ja väčšinou robím s gelfixom, ale toto je bio recept. ukladám!!! len prosím upresnenie na moju otázku :-)
misiss
Cukor sa rozpustí za chvíľu ten síce chladne, netreba ho zohrievať, keď je chladnejší nevadí netreba dávať do pary pokiaľ plníš posledné poháre už tuhne v hrnci, len treba obrátiť pohár hore dnom on je teplý, víčko sa chytí mám vyskúšané najmenej 100 X je skutočne výborný dnes som ho tiež varila zbytok som dala do mištičky do chladničky a už je aj zjedený
janealli
Robím roky takmer taký istý, len ríbezle som varila vždy aj so stonkami. Tohto roku som ešte nerobila, lebo u nás pod Tatrami všetko dozrieva neskôr.
abend
Dovolím si doplniť, poháre obrátené hore dnom treba po 10 minútach obrátiť teda vrátiť hore viečkami, v opačnom prípade zostane na dne pohára medzera, rôsol neklesne na dno pohára.
misiss
Máš pravdu to ma nenapadlo ja to robím automaticky a skutočne je to asi po 7 minútach ako naplním poháre
sestricka126
super recept ukladam a akurat tu u nas v Norsku teraz finisuje dozrievanie ribezli tak hned ho aj dnes podla teba pripravim :D dakujem
mamataja
Skúšala som to podľa tohto receptu minulý rok a džem bol vynikajúci. Úžasná farba, vôňa a chuť akoby čerstvých ríbezlí. Neviem, podarí sa aj z čiernych?
misiss
skúšala som aj z čiernych ale bol oveľa redší, tak som potom povarila aj s cukrom aby sa mi náhodou nepokazil, ale bolo to dávno ja už pestujem len červené, čierne nemajú toľko pektínu a nám ani veľmi nechutia
misiss
Som šťastná, že si spokojný s mojim receptom na ríbezľový džem je veľmi dobre rozotierateľný a má krásnu farbu nakoľko sa cukor v ňom nevarí to znamená nekaramelizuje je iný, ako ostatné, ja už iný nevarím výborný do koláčov, na šišky ... díky
kerpy
kimlo, odkial mate tie krasne oznacenia ?
marianne
Tak z červených ríbezlí už budem robiť len tento džem aj ja, vynikajúci, ďakujem. Ak máš takýchto pokladov viac, prihoď ešte:-)



misiss
Som rada že sa Ti podaril vidím na foto, že ho máš taký pekný a dobrý ako ja, keď ho premiešaš nožom v pohári je perfekne natierateľný ahoj pozdravujem Ťa z Kosorína okres Žiar nad Hronom
mata82
Tento rok som skúšala džem podľa Vášho receptu a nehnevajte sa na mňa,ale všetko môžem vyhodit, pretože sa to kazí!!! A to som sa tešila,že urobím konečne nejaký bio džem.
danah74
Lekvar perfektny vcera som ho urobila a farba krasna cervena na linecke bude naj aj chutovo. Klasicky vareny tak stmavne. Uz budem stale robit iba tento. Dakujem za super recept
paploska
Dakujem za recept, dnes vyskusany a ked sa mi raz urodi viac ribezli, urcite si ho rada zopakujem 😃




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia