Foto: danda3
Moja pohánkománia pokračuje. Recept je z lesk.sk. Sú neskutočne dobré.☺
príprava
na 175 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g na varenie |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
150 g celozrnná |
|
20 g (alebo kakao) |
|
2 ČL instantná |
|
1/2 bal. |
|
Postup
-
1
Maslo s čokoládou si roztopíme nad parou. Celé vajcia šľaháme s medom (alebo 100 g cukru) do peny. Pridáme maslo s čokoládou a zašľaháme.
-
2
Nakoniec jemne vmiešame múku + PDP + karob (alebo kakao) + kávu.
-
3
Cesto nalejeme do košíčkov, vyšlo mi ich 24 ks.
-
4
Pečieme na 175°C cca 20 minút, treba vyskúšať.
-
5
Ja mám teraz okrem pohánkománie aj arašidomániu, tak som si ich natrela arašidovým maslom, ale kľudne môže byť čokoláda, nutela, džem a pod. Poleva z pôvodného receptu - 1 KL instantnej kávy, 2-3 PL práškového cukru, 1-2 PL vlažnej vody - dáme do misky, vymiešame, vodu prilievame opatrne, polejeme muffinky, posypeme čokoládou.
-
6
Muffinka po rozkrojení, je proste úžasná.
@buffy Som rada, že chutili, ja som mala cesto akurát, neviem, kde sa stala chyba, nabudúce treba rozriediť. Asi záleží od múky.♥
Alenka, v práškovej forme.☺
Aj ja ďakujem za vyskúšanie.