Rezne z vykostených kuracích stehien
Rezne milujem, ale jedávam ich tak 2x v roku. Raz bravčový a druhý raz určite...
Moje Chicken Cordon Bleu
Variacii originalneho receptu, podla ktoreho sa tenke kuracie platky plnia syrom a sunkou, pecu , alebo dusia...
Králik na dubákoch
Naša rodina je odchovaná na králikoch, ako malé deti sme ich mávali na stole často, ...
Zemiaky hore pupkom
Tieto zemiaky som robila ako prílohu k patizonu a na tomto obrázku ide o prílohu, teda zemiaky....
Patizón v syrovom cestíčku
Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale, ale v práci spomínali tento recept na cestíčko, tak som...
Lečové rezne
Tieto rezne ma naučila moja svokra , ale ja som tam nedala lečo, ale čerstvé rajčiny a...
Zdravý celoročný šalátik
Šalátik z avokáda, fety a krabých tyčiniek som prvýkrát jedla v jednej reštaurácii a tak mi...
Plnená paprika zapekaná
Tento recept mám od rodinnej známej, ktorá bola šéfka studenej kuchyne, ale je stopercentnou kuchárkou...
Sliepka na čiernom korení
Recept je veľmi jednoduchý, ja som ho prevzala od svojej maminky a chutí aj mojej rodine. Možno...
Kokosové poleno
Nedávno som si v jednej diskusii zamenila recept na sójový suk z kokosovým, keď sa už...
Patizonová polievka - celiatická
V zelovoci som videla pekne patizoniky tak som chcela urobiť z nich niečo ine ako vysmažené. Aby...
Tarte Tatin
Tradícia hovorí, že Tarte Tatin bola prvýkrát vytvorená náhodou v hoteli Tatin v Lamotte-Beuvron, Francúzsko...
Slivkový koláč s mrveničkou
Dozrieva veľa kôstkového ovocia, takže u nás na stole bude častejšie nejaký koláč s ovocím. Dnes...
Kuriatko po našom
surové zemiaky pokrájame na kolieska a poukladáme na dno naolejovaného pekáča, osolíme, na ne nastrúhanú mrkvu.
Krevetový koktail
Chodili sme naň na dovolenke na Sicílii, tam robili rôzne variácie a práve tento mi veľmi...
Roláda-celiatická
Roláda je rýchly a dobrý koláčik tak som skúsila urobiť aj celiatický a myslím že úspešne:-)
Maslový jablčník
Výborný, jednoduchý a osviežujúci. Po upečený chrumkavý a druhý deň mäkúčky.
Zapekané rajčinové hrnčeky
Keďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika...
Reginette Emiliana
Cestovinky s kuracím mäsom, brokolicou, šampiňónmi a nivou. Pre mňa úplne fantastická kombinácia a...
Zemiakové placky
Tento recept som zaradila, preto že ak ráz budem vydávať kuchársku knihu /nemyslím to vážne/, namal by...
Vtáčie mlieko
Jeden z receptov, ako využiť prebytočné bielka z varenia, či pečenia. Recept mám od...
Vynikajúce šišky
Recept mám od kamarátky, ktorá mi ho poslala mailom. Ona ho našla na nete...
Takmer toskánska cukina
Netuším, odkiaľ tento recept pochádza, ale mne svojimi vôňami pripomína Toskánsko. Teraz v let...
Plnený baklažán trochu ináč
Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi. Páčila sa mi úprava baklažánu. Nevedela som čo...
Kuracie nugetky
Väčšinou každý pripravuje nugetky klasicky ako rezne v trojobale. Ja ich robím ináč a ako dozviete...
Hriešna torta
Famózna čokoládová torta nie len pre čokoholikov. Svojou fantastickou lahodnou chuťou pošteklí chuťové poháriky aj tým...
Jahodovo-karamelové košíčky
Tento recept sem dávam trochu neskoro, už je po jahodovej sezóne, ale miesto jahôd môžeme...
Rýchle pizzovníky
Tieto pizzovníky robieva moja mama. Ešte za mojich čias študentských si na nich pochutilo "pol" intráku....
Tagliatelle pomodoro
Z dovolenky v Taliansku som si priniesla 5 kíl cestovín a pravý parmezán. V špajze sa...