Foto: dorisa
Recept som našla v starých zošitoch, ktoré mi požičala susedka. Preštudovala som 5 zošitov a povyberala som si nápady na pečenie. Jeden koláč Zobraziť celý popisRecept som našla v starých zošitoch, ktoré mi požičala susedka. Preštudovala som 5 zošitov a povyberala som si nápady na pečenie. Jeden koláč som dnes upiekla. Mal byť na plechu ( 20x35cm), ale nemám až taký malý, tak som to upiekla v tortovej forme. Mal by byť šťavnatý, tak ako aj názov prezrádza.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
40 g, žemlové omrvinky |
|
4 ks |
|
1/2 ks, na citronovou šťavu |
|
2 ks, guľaté |
|
600 g, odkostkované |
|
1 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny na pečenie. Nemala som čerstvý citrón,tak som dala 2 KL citronového extraktu.
-
2
Margarín som vymiešala s dvoma žĺtkami , postupne som vmiešala 2 celé vajcia.
-
3
Pridala som citrónovú šťavu, orechy a žemľové omrvinky.
-
4
Odkostkovala som si čerešne.
-
5
Z dvoch bielkov om ušľahala sneh.
-
6
Sneh som zapracovala zľahka do cesta.
-
7
Do vymazanej a posypanej tortovej formy som rozotrela polovicu cesta, dala tortovú oplatku, a na ňu, nahusto čerešne.
-
8
Nakoniec na čerešne som položila zas druhý plát oplatky a navrstvila zvyšné cesto.
-
9
Koláč som piekla vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 40 minút. Po upečení koláč posypem vanikovým cukrom a vychladnutý rozkrájam na porcie. Teraz som ho konečne ochutnala, je naozaj taký štavnatý.
Diskusia k receptu