Foto: katkat
Chcela som napísať, že tento recept mám rada, lebo je jednoduchý a rýchly. Potom som si uvedomila, že ho mám rada hlavne preto, lebo Zobraziť celý popisChcela som napísať, že tento recept mám rada, lebo je jednoduchý a rýchly. Potom som si uvedomila, že ho mám rada hlavne preto, lebo je neskutočne dobrý, a byt po ňom vonia škoricou:) Pôvodne ho mám zo stránky videojug.com, kde som ho našla ako videorecept, keď som mala strašnú chuť na osie hniezda:)
porcií
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Fotka potrebných prísad:)
-
2
Všetko potrebné na cesto spolu dobre zmiešame, je fajn ak máte kuchynský robot, ktorý to urobí za Vás. Ak nie(ani ja nemám), tak môžte postupovať ako ja, najskôr varechou, a keď už sa nedá, rukami. Hotové cesto dáme vykysnúť, kým neznásobí svoju veľkosť. Ja mám na to taký trik, ktorý som čítala niekde na internete, možno aj na Vareche, neviem:) Vyhrejem si rúru na 70 stupňov, vložím prikryté cesto dnu, vyhrievanie vypnem a cesto krásne(a rýchlo) narastie.
-
3
Po vykysnutí rukou vytlačíme vzduch a na dobre pomúčenej doske ho rozvaľkáme
-
4
Kým cesto kysne, pripravíme si plnku - zmiešame škoricu, maslo izbovej teploty a hnedý cukor. Ak nemáte hnedý, skúste biely, ja som to s ním ešte nerobila ale nemyslím, že by to mal byť problém. Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto...
-
5
...zrolujeme a nakrájame, zhruba na 2-3cm široké kusy. Poukladáme na plech(vystlaný papierom na pečenie, alebo pomastený a pomúčený) koľko vojde a necháme ich pod utierkou ešte narásť, 15-20 minút. Potrieme zmesou vajíčka a trošky mlieka a dáme piecť.
-
6
Po zhruba 15 minútach vyberieme a netrpezlivo čakáme na vychladnutie. Takto to vyzerá dve minúty po dopečení:)
@marienka44 myslim, ze sa to vsetko len tak pomiesa, ja pouzivam susene drozdie, to som tam tiez len tak nasypala a pomiesala