Foto: dorisa
Vyprážanú brokolicu robievam, keď vyprážam aj karfiol, najprv to nikto doma nechcel, ale teraz si veru pridajú do taniera aj brokolicu. Ja osobne mám Zobraziť celý popisVyprážanú brokolicu robievam, keď vyprážam aj karfiol, najprv to nikto doma nechcel, ale teraz si veru pridajú do taniera aj brokolicu. Ja osobne mám radšej vyprážanú brokolicu,ako karfiol, a je zdravšia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na varenie. Kúpila som aj karfiol na vypraženie, aby bolo viacej a aby bolo aj na večeru.
-
2
Brokolicu a aj karfiol treba rozobrať na ružičky a v osolenej vode nechat variť pár minút. Aby boli chrumkavé a nerozvarené.
-
3
Potom brokolicu a aj karfiol obalíme v trojobale.
-
4
Na panvici si rozpálime olej, do ktorého potom postupne kladieme obalené kúsky a vypražíme.
-
5
K vyprážanej brokolici a karfiolu sa hodí zemiaková kaša,ktorú uvaríme. Do zemiakov pridáme sol a rascu. Keď sú zemiaky uvarené, popučíme ich a pridáme maslo a mlieko, a urobíme kašu.
-
6
Kedže som vyprážala aj karfiol, je pripravený na konzumáciu, ako alternatíva. Prajem dobrú chuť. Jedlo podávam s tatarskou omáčkou.
Diskusia k receptu