Foto: babav
Apple cake - tento sezonny kolac z jablk peciem rada,lebo je jednoduchy ,rychlo upeceny ,vonavy , chutny a stavnaty.Mozno ho Zobraziť celý popisApple cake - tento sezonny kolac z jablk peciem rada,lebo je jednoduchy ,rychlo upeceny ,vonavy , chutny a stavnaty.Mozno ho iba posypat cukrom ,alebo obliat cokoladou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
0,5 kg |
|
3/4 salky, nasekané |
|
1 1/2 salky |
|
3/4 salky |
|
10 dkg, rozpustené |
|
2 ks |
|
1/3 salky |
|
1 1/2 cl |
|
1 cl |
|
2 PL |
|
1/2 cl |
|
1/3 salky, (dzem) |
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Orechy nasekame ,jablka osupeme ,nakrajame na kocky a polejeme stavou z citrona ,aby nezhnedli,pridame hrozienka.
-
3
V mise elektrickeho mixera vyslahame vajicka s cukrom , vanilkou a rozpustenym maslom.
-
4
Prislahame muku so skoricou ,praskom do peciva a stipkou soli.
-
5
Do cesta primiesame jablka ,orechy a hrozienka.
-
6
Hotovym cestom naplnime pripravenu ,maslom vymastenu a mukou vysypanu formu . Pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov C, 35-45 minut.
-
7
Upeceny kolac nechame vo forme mierne vychladnut,potom vyklopime na cukrom posypanu tacku,aby sa neprilepil..
-
8
Povrch kolaca natrieme marhulovym dzemom.
-
9
Nakoniec oblejeme cokoladovou polevou .Moja je pripravena z 15 dkg varovej cokolady rozpustenej v 10 dkg masla.Ozdobime zrnkami orechov ,alebo podla vlastnej fantazie.
-
10
Krajame na rezy a servujeme pri izbovej teplote ,alebo vychladene so slahackou.
zrniecka a nie su take mastne,aj ked orechovy tuk je pre nas
zdravy .