Foto: dorisa
Hrabala som sa v receptoch na pečenie a našla som aj receptík na cestoviny, ktoré mi hneď padli do oka. Bola Zobraziť celý popisHrabala som sa v receptoch na pečenie a našla som aj receptík na cestoviny, ktoré mi hneď padli do oka. Bola chutná večera. Recept je z kalendára Gazdinka2007.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Najprv si dáme variť cestoviny- kolienka. Po uvarení prepláchneme studenou vodou a odložíme do veľkej misy.
-
3
Na panvicu dáme slaninku, nakrájanú na malé kocky a opražíme do zlatista, pridáme aj trocha tuku.
-
4
Slaninku po opražení vyberieme na tanierik, a do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a túto orestujeme.
-
5
Počas restovania cibule si nakrájame na ružičky brokolicu a paradajky na menšie kúsky.
-
6
Do orestovanej cibule pridáme nakrájanú brokolicu , trocha podlejeme vodou a krátko podusíme.
-
7
Keď je brokolica polomäkká, pridáme smotanu na varenie, vrátime nazad orestovanú slaninku, osolíme a okoreníme a nechame prejsť varom.
-
8
Túto zmes vylejeme do misky, kde máme uvarené cestoviny, zamiešame. Pri servírovaní, na vrch dáme nakrájané paradajky a postrúhaný tvrdy syr. Je to výborná večera. Pochutili sme si. Dobrú chuť.
dorisa, výborný recept, zajtra bude podľa neho chutný obed, pozývam.