Foto: palokuchki
Tento recept mam zo slovenskej kucharskej knihy, ktoru som dostala od mojej sestry. Obrazok tohoto receptu je aj na prednom obaly tejto knihy. Dlho Zobraziť celý popisTento recept mam zo slovenskej kucharskej knihy, ktoru som dostala od mojej sestry. Obrazok tohoto receptu je aj na prednom obaly tejto knihy. Dlho som sa chystala vyskusat tento recept. Vcera som sa uz konecne k tomu dostala. Nevyzera to tak pekne ako v tej knihe, ale vsetkym nam to velmi chutilo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g, alebo vykostene kare |
|
1 KL |
|
1 ks, mala alebo 1/4 velkej |
|
1 ks |
|
4-6 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
1 PL |
|
|
|
100 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Z bravcoveho masa si nakrajame platky a trochu rozklepeme. Osolime ich a okorenime. Pripravime si zmes na platky. Do misky dame maslo, na jemno nasekanu cibulu, pokrajanu uhorku a sampiony, horcicu, kecup a worchestersku omacku. Zmes dobre premiesame a natrieme na platky.
-
2
Na natrete platky masa ulozime anglicku slaninu.
-
3
Platky masa zrolujeme a pokrajame na kotuce hrube asi 2cm. Kazdy kotuc prepichneme hrubsim sparadkom aby sa neroztvoril pri vyprazani.
-
4
Masove kotuce vyprazame na oleji z obidvoch stran. Vyprazene odlozime na tanier. Zvysok plnky vylejeme do panvice kde sme vyprazali maso a nechame prevriet. Omacku z plnky naporcujeme na tanier a na nu polozime masove kotuce. Podavame s ryzou alebo so zemiakmi. My sme to mali so zemiakovymi fasirkami na ktore som tiez pridala recept.
Diskusia k receptu