Foto: egreska
Suroviny
Svetlé cesto: | |
1 šalka |
|
1 š |
|
170 g |
|
3 PL, (citronova) |
|
1 |
|
1 PL |
|
1 1/2 š |
|
1/2 š, posekane |
|
Tmavé cesto: | |
1 1/2 š |
|
1/2 š |
|
1/2 PL |
|
200 g |
|
1 š |
|
1 čl |
|
1/2 š, nasekane |
|
Postup
-
1
Maslo vyšlahame s cukrom,pridame mandle,vajce,kôru a štavu,premiešame a pridame hrozienka .
-
2
Pridame muku a vypracujeme rukami cesto.
-
3
Odložíme bokom,nie do chladu.
-
4
Na tmavé cesto vyšlahame maslo s cukrom a vanilk.extraktom.
-
5
V miske zmiešame muku,kakao,kávu a orechy.Pridame k maslovej hmote a vypracujeme cesto.
-
6
Hotové..
-
7
Cestá postupne natlačíme do vhodnej formy (tak aby sa potom dali vybrat ).Moja bola velka 20x20 cm.
-
8
Cesta sa mi dali po buchnutí formou pekne vyklopit.Dáme na seba,na podložku (na ktorej to budete krajat) a odložíme na hodinu do chladničky.
-
9
Cesto nakrajame na pásy 3 cm široke a tie potom na 1 cm kocky.
-
10
Poukladame na plech a pečieme na 180 st asi 8-9 minut. Vyšli mi tri plné plechy.Koláčiky vydržia v krabici dva týždne.
ale nerozumiem ako drzia spolu.Nerozpadavaju sa ?