Vanilkové banánky fotorecept

egreska - fotkaegreska, 4. novembra 2010
Vanilkové banánky (fotorecept)
Foto: egreska

...suchá klasika :-))

Suroviny

Cesto:
370 g
270 g, alebo maslo
100 g
1
1
1/2 bal., alebo van.puding
 na zlepovanie




Postup

  1. 1

    Cesto si spracujeme.Ja som ho urobila v mixeri-netreba nechavat stat v chlade...na vytlačanie som použila takuto hrubu špičku,ale možete použit rozne tvary,najlepšie ploche, aby ste to potom mohli lepit džemom.

    Vanilkové banánky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme na 180 st asi 9-10 minut.Vychladnute zliepame džemom alebo len namačame do čokolady.Z tohto množstva mi vyšli tri plechy.

    Vanilkové banánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja som ich robila teraz prvy krat..ked vam poviem môj grif,budete sa smiat :-)) cesto bolo teple ,mäkké tak som skušala cez čo by som to mohla pretlačit a nič nebolo dost dobre,až nakoniec som to skusila touto hrubou špičkou a prstom...šlo to najlepšie a rovnake su preto lebo vždy som skončila pokial vošiel palec...no tak už to viete :-))))))))))) ale inak som normálna :-))

Diskusia k receptu

ailuj82
super, len sa chcem spýtať či je to *mlynčekové*?
jerica
len nezabudnúť na tak dobrý receptík , keď si ukladala banániky na plech to si mala pravítko, krásne ako vždy!! :-))
alena45
veľmi lahodné cesto, keď máte trpezlivosť, dobre vychladené sa dá aj vykrajovať formičkami. Mne to totiž z tým pretláčaním veľmi nejde.
sovka62
v Trnave sa mäsovému mlynčeku hovorí mašinka, takže toto sú u nás banánky mašinkové. Naozaj takto mám napísaný recept už hádam tridsať rokov (trošku iný ako tvoj). Ja to teda pretláčam cez mlynček a potom nameriam rovnaké kúsky, vytlačiť to takto od oka jeden ako druhý ako ty, to by mi asi nešlo
marikasu
Dievčatá skúste vymiešať tuk s cukrom a vajíčkom a pridať múku zohriatu v mikrovlnke, potom sa to cesto z cukrárskeho sáčku krásne ľahúčko vytláča, mám to odskúšané. Čím je múka teplejšia, tým ľahšie to ide :-))
egreska
ja som ich robila teraz prvy krat..ked vam poviem môj grif,budete sa smiat :-)) cesto bolo teple ,mäkké tak som skušala cez čo by som to mohla pretlačit a nič nebolo dost dobre,až nakoniec som to skusila touto hrubou špičkou a prstom...šlo to najlepšie a rovnake su preto lebo vždy som skončila pokial vošiel palec...no tak už to viete :-)))))))))))
lucylee
ty nám už pripomínaš, že sa blížia vianky :-) krásne ako vždy egreška
egreska
@lucylee dakujem za toooolko komentarov :-))) veru pomaly sa blížia ale nas čaka za chvilu bratova svadba tak pečiem suché na výslužky..Vianočne pečenie má čas ešte mesiac :-)
anina43
@egre ška , vieš že si ma rozosmiala ? si veľmi šikovná, dávala si cesto do pláteného vrecka ?
remcula
@Egreska , nádherný recept, nikdy mne nenapadlo to tlačit přes sáček, mám trochu jiné těsto, ale to vypadá opravdu dobře, jeden, jako druhý. No, už to začíná.. Ukládám a přidávám k receptům, které určitě budu chtít udělat. Dnes jsem narazila na recept na hrníčkové perníčky, těsto už se mi chladí :-))
egreska
@anina ,@remcula cesto som nedavala do sačku,len som tlačila palcom cez samotnú špičku ,nič jednoduchšie nie je,cesto sa nelepí a všetko zostalo čisté :-)))
coldbery
Vyzerá výborne a určite aj tak chutí súdiac podľa komentárov....ukladám si...:-)))
mamimna
Egreška, to je ale skvelý nápad. Ja totiž mám s vytláčaným cestom tiež problémy.
talia
Super pekne vypracovane ja mam tiež problem s vytlačanim ale vyskušam na vianoce .
vevuska94
Páči sa mi tento recept skúsim urobiť a môžu sa tvarovať aj iné tvary a bude to pekne.
simkim
ahoj stale tam hovoriš o tom že to bolo teple to som nepochopila poprosim odpiš mi papa Lubica
marienka44
@egerska , ja som dnes robila macacie labky od Dr.Oetkera. Cesto som dala do plateneho vrecka a vytlacala som na papier s velkou silou. Mali to byt take slzy.Nemam taku velku koncovku ako Ty, len co boli pribalene v krabicke k vrecku. Rada by som sa to naucila ako profesional. :-)
3sandra3
ja som tiež dnes robila mačacie labky od Dr.Oetkera, ale cesto sa mi tiež veľmi , ale veľmi ťažko vytláčalo,,, neviem teda, aké to cesto má byť , husté či redšie?...ale tuším bolo veľmi maslové
martamm
Preco sucha klasika, je to zavadzajuce, ved v recepte je kopec tuku, clovek ma pocit, ze papa kolacik zdravy - bez tuku a pritom sa dopuje tukom jedna radost, to je len moj nazor, inak moze chutit. ja sa vsak takymto receptom zdaleka vyhybam...
egreska
@marti pretože takéto koláčiky bez plnky sa volaju "suché" ...je na každom,či ho chce vyskušat ,ja ho nikomu nevnucujem...
tinka1986
Zas a znova super recept, tieto koláčiky robila moja nevlastná babička vždy som ich zbožňovala :-DD Veľmi ma tento recept potešil práve ich idem robiť 3X
zdenka1009
Rok utiekol ako voda, a zas sú tu Vianoce. Tieto banániky robím cez mlynček rovné. Tento rok sa s nimi pohrám ako egreska.
cechova
Dlho som hľadala tieto koláčiky.Ďakujem za super recept.Sú presne také aké si pamatám z dectva. Cesto bolo jemnučké,výborne sa z ním pracovalo a po upečení ked som ich naplnila som ich musela skryť....hi hi hi.Lebo na sviatky by neostalo ani ň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia