Polievka s aljašskou treskou
Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To...
Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom
Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel...
Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste
Toto je proste dobrota. Je to pôvodne recept z Lidla a je veľmi dobrý.
Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou
Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...
Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola
Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte...
Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...
Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)
Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou
„Prišiel na psa mráz, doskákal junáčik“! Sedemdesiat rokov som odolával chirurgickým zákrokom pri plnej anastézii na...
Pečený marinovaný sumec
Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického. Prvýkrát...
Morský čert s olivovou salsou
Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www. jamieoliver. com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná...
Domáci marinovaný losos
Jednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je...
Morská šťuka v smotanovej omáčke
Nieje to zrovna najzdravšia verzia prípravy ryby. Ale je veľmi chutná a rýchla... a aj...
Fish & Chips trocha inak
Preosiatu cícerovú múku vsypeme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou v pomere 1:2. Na miernom plameni...
Quinoový šalát s maslovou rybou
Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi...
Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...
Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...
Morská šťuka s kokosovou omáčkou
Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.
Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi
Recept od Martina Korbeliča
Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek
Kúpil som si nedávno takýto šalát a veľmi mi chutil, tak som si povedal, že...
Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami
Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho...
Opražená ryba z mrazených filiet
Bola tu nedavno diskusia o mrazenych rybach a nemoznosti pripravy. Tu je dokaz ked sa chce...
Pikantná nátierka z kyslých rýb
Jedli ste už nátierku z kyslých rýb? Táto je pre tých, čo majú radi kyslé ryby....
Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom
Dnešný obed u nás. Vyskúšala som recept z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja. Odporúčam...
Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke
Tento relatívne rýchly receptík robím vždy, keď dostanem chuť na cestoviny a kuracinku :)
Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát
Tato zmes z bravčoviny a rybieho filé sa dá využiť viacerými spôsobmi. Ja som použil dva....
Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku
Tento obed sme mali na sviatok Troch kráľov. Je to veľmi chutná ryba v tom cestičku....