Ryba zapečená so zeleninou a kuskusom
Spojenie rýb, ktoré sa u nás používajú oddávna, so surovinou relatívne novou - kuskusom, ...
Toasty s volským okom
Aj toasty sa dajú pripraviť netradične. V tomto prevedení sa hodia aj ako pohostenie pre návštevu....
Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...
Kapustový prívarok s bravčovým karé
Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed alebo večeru.
Hubová polievka
Keď rastú, tak je to fajn. Pochutnáme si na nich v akejkoľvek podobe. Že...
Kuracie prsia v parnom hrnci
Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na...
Filé s cibuľou
Rybacie filé sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Spojiť chuť ryby s chuťou cibule je jedna...
Fazuľka s vajíčkami
Jednoduchý recept na prípravu zelenej fazuľky. Poslúži ako rýchla letná večera.
Trhané mäso
Trhané mäso pripravujem pri rôznych oslavách keď sa zíde celá rodina. Príprava je takmer bez práce a môžem naraz pripraviť väčšie množstvo mäsa pre veľa ľudí....
Zapečená brokolica
Brokolica je jednou z najzdravších zelenín. Dá sa pripravovať na mnoho spôsobov. Ponúkam veľmi rýchlo...
Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...
Rybacie filé na cesnaku
Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať....
Petržlenové cestoviny
Cestoviny a rôzne pesto k tomu, to je vcelku obľúbená kombinácia. Ale čo tak staviť...
Paprčkový perkelt
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt....
Omeleta s tortillou a plesňovým syrom
Na panvici roztopíme kúsok masla, pridáme na kolieska nakrájanú paradajku a šunku.
Omeleta s brokolicovou náplňou
Omeleta je rýchlo pripravený pokrm. Čo tak ozvláštniť ju brokolicou?
Špagety s pórom
Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...
Sójový šalát
Šaláty sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ak použijeme sýtejšie suroviny, sú dobré aj na večeru....
Panvica s kuracím mäsom, cestovinami a zeleninou
Uvariť jedlo nielen rýchlo, ale aj tak, aby po varení neostala zaprataná kuchyňa, nie...
Slaný pórový koláč
Slané koláče sú výbornou alternatívou klasických chodov. Sú rýchlo pripravené a spestria jedálniček.
Tvarohové minišišky
Do väčšej misky dáme vajíčka, mlieko, rum a tvaroh. Vymiešame dohladka. Následne pridáme sypké...
Pór zapečený so zemiakmi
Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....
Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...
Sumček africký vo vínovej omáčke
Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....
Tekvicová kaša s bravčovým mäsom a zeleninová polievka so šafranom
Príprava trvá v závislosti od počtu pomocníkov a zeleniny, či ju máme načistenú a pripravenú v mrazničke alebo nie....
Raňajková polievka s vajíčkami
Leto odovzdalo vládu jeseni a táto, „krok za krokom“, smeruje s čoraz chladnejšími ránami, do vlády sychravého novembra....
Pečené jahňacie stehno
Niet lepšieho mäsa ako mladá jahňacinka. A ak je tá jahňacinka nie z obchodu, ale...
Rybací perkelt
Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...
Bezlepkové lasagne
Obľúbený recept som urobila pre bezlepkáčov... Sú vynikajúce, vyskúšajte.
Špagetová tekvica s kuracím mäsom
Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom....
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s makarónmi
Pre veľkých aj malých, obed či večera s nenáročnou prípravou.