Parené buchty fotorecept
Určite každý už skúšal robiť buchty na pare a všade nájdete rôzne recepty. Ja pridávam svoj, z vlastných skúseností, vyskúšajte a určite budete Zobraziť celý popisUrčite každý už skúšal robiť buchty na pare a všade nájdete rôzne recepty. Ja pridávam svoj, z vlastných skúseností, vyskúšajte a určite budete spokojní.
Zdroj: Dobroty od Stanky
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
300 ml |
|
250-300 ml teplá |
|
1 ČL (na kvások) |
|
1 bal. čerstvé |
|
štipka |
|
3-4 PL |
|
2 PL (tuk) |
|
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Do misky preosejeme múku. Urobíme v nej jamku, do ktorej rozdrvíme droždie. Pridáme 1 ČL cukru a zalejeme teplotu vodou tak, aby bolo droždie celé zaliate. Necháme odpočívať asi 10 minút, kým nenarastie kvások.
-
2
Po vzídení kvásku pridáme soľ (nikdy nie skôr, soľ ničí kvasnice) zvyšnú vodu, mlieko, masť a 3-4 PL cukru.
-
3
Vymiesime cesto RUČNE, teplo našich rúk aktivujú lepšie kvasenie cesta. Cesto by malo byť vláčne a len jemne lepivé, ak by sa ťažšie miesilo, pridajte vodu alebo mlieko. Každá múka inak saje tekutiny, preto sa nedá napísať presné množstvo.
-
4
Cesto necháme aspoň 45 musím odpočívať.
-
5
Po vykysnutí cesto opäť ručne vymiesime a rozdelíme na 26 kusov po zhruba 75-80 g.
-
6
Guľky plníme poctivým slivkovým lekvárom. Lekvár musí byť tuhý, ináč by vám mohol vytiecť pri parení. Buchty plním postupne, aby neprekysli kým sa paria prvé.
-
7
Aby sa buchty pri parení nelepili, dávam pod ne papier na pečenie. Buchty parím 10 minút.
-
8
Po vybraní z paráku buchty potierame olejom, aby neobschli.
-
9
Buchty, ktoré nezjete môžete zamraziť a po rozmrazení znovu napariť. Prajem dobrú chuť
Diskusia k receptu