Parené buchty
Parené buchty

Parené buchty fotorecept

sifferka - bez fotkysifferka, dnes 11:53
Parené buchty (fotorecept)
Foto: sifferka

Určite každý už skúšal robiť buchty na pare a všade nájdete rôzne recepty. Ja pridávam svoj, z vlastných skúseností, vyskúšajte a určite budete Zobraziť celý popisUrčite každý už skúšal robiť buchty na pare a všade nájdete rôzne recepty. Ja pridávam svoj, z vlastných skúseností, vyskúšajte a určite budete spokojní.
Zdroj: Dobroty od Stanky

26
porcií
100 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 ml
250-300 ml teplá
1 ČL (na kvások)
1 bal. čerstvé
štipka
3-4 PL
2 PL (tuk)
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Do misky preosejeme múku. Urobíme v nej jamku, do ktorej rozdrvíme droždie. Pridáme 1 ČL cukru a zalejeme teplotu vodou tak, aby bolo droždie celé zaliate. Necháme odpočívať asi 10 minút, kým nenarastie kvások.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vzídení kvásku pridáme soľ (nikdy nie skôr, soľ ničí kvasnice) zvyšnú vodu, mlieko, masť a 3-4 PL cukru.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiesime cesto RUČNE, teplo našich rúk aktivujú lepšie kvasenie cesta. Cesto by malo byť vláčne a len jemne lepivé, ak by sa ťažšie miesilo, pridajte vodu alebo mlieko. Každá múka inak saje tekutiny, preto sa nedá napísať presné množstvo.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto necháme aspoň 45 musím odpočívať.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vykysnutí cesto opäť ručne vymiesime a rozdelíme na 26 kusov po zhruba 75-80 g.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Guľky plníme poctivým slivkovým lekvárom. Lekvár musí byť tuhý, ináč by vám mohol vytiecť pri parení. Buchty plním postupne, aby neprekysli kým sa paria prvé.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Aby sa buchty pri parení nelepili, dávam pod ne papier na pečenie. Buchty parím 10 minút.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vybraní z paráku buchty potierame olejom, aby neobschli.

    Parené buchty (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Buchty, ktoré nezjete môžete zamraziť a po rozmrazení znovu napariť. Prajem dobrú chuť

Diskusia k receptu