Hustá paradajková polievka s pohánkou
Paradajkovu polievku mame velmi radi. Hlavne vtedy, ked je z cerstvych paradajok. Ked sa...
Mangový sorbet
Zbožňujem mango, pomaly končí sezóna manga. Pripravila som osviežujúci chutný sorbet. Základom sorbetu je...
Rýchle zeleninové rizoto podľa mňa
Určite máte každá/ý deň keď sa vám absolútne nechce variť a obzvlášť v takomto teple :)....
Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi
Včera som vyrobila ručne domáce tagliatelle z múky semolina durum a priamo z tých čerstvo pripravených semolinových...
Domáce rezance so špenátom a syrom
Niečo narýchlo z mne dostupných surovín. U nás máme radi špenát na rôzny spôsob, preto...
Domáce tagliatelle z múky semolina durum
Tento recept som videla na TV - paprika, pripravoval ho šéfkuchár Zoltán Magos, odborník pre...
Chilli cuketa
Vlani som sem tiež dala jeden recept na chilli cuketu ale iný. Dnes sme si pochutnali...
Zeleninový šalát s koriandrovou vňaťou z Cypru
Tento úžasne chutný šalát pochádza z mojej zbierky šalátov z Cypru. Je zložený z uhoriek, ...
Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко
Jednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako predjedlo, takže je...
Vlnkový chlieb so sezamom z múky semolina durum a špaldovej múky
Tento recept venujem najmä diabetikom i zdravým milovníkom chleba, je z múky Semolina durum a Špaldovej...
Mangold s cuketou ako príloha k pečenému mäsu
V sobotu si môj muž upiekol riadny kusisko bôčika, že on už má tej zeleniny, ...
Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...
Cuketovo-papriková nátierka vegan
Výborná, výborná, výborná! Pôvodný recept mám od sesternice Moniky, u ktorej som ju jedla...
Banička
Medzi tradičné bulharské pokrmy patrí okrem iného aj banička (ovčím syrom plnený koláč z lístkového cesta)
Zapekané cestoviny v tortovej forme
Tento pokrm som robila najmä kvôli efektu, priznávam ;-) Videla som nápad niekde na nete, ...
Grissini s cesnakom a bazalkou
Vznik talianskych tyčiniek Grissini sa datuje do 17. storočia v Turíne. Sú obľúbené v celom Taliansku,...
Slovenské letné čatní ReKaRi
Využila som čerstvé, letné produkty z mojej záhrady plné vitamínov, minerálov, pektínu, trieslovín,...
Praženica nad parou
Tento spôsob prípravy obyčajnej praženice ma veľmi zaujal a pre mňa je to veľký TOP. Ja...
Letné osvieženie - ovocné poháre
Čakám návštevu a v tejto horúčave sa mi piecť nechce - tak som zvolila ovocné poháre.
Grécky šalát na pikantný spôsob
Dnes som spravila Grécky šalát, ale na pikantný spôsob. Podávala som ho s bagetkou zo...
Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske
Komu sa chce v tých teplotách stáť za sporákom?Vymýšľame ľahké a rýchle jedlá. Remosku mám len asi...
Cestoviny s kuriatkami, fazuľkami a paradajkami
Hubovo zeleninová svieža omáčka na cestoviny. Treba si užívať kuriatka kým sa dá, potom zas...
Vajíčko zapečené v avokáde
Avokádo u nás konzumujeme len tak na maslovom chlebe alebo z neho robím nátierku. Keď ho...
Granadír s fazuľkovými strukmi
Rýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte...
Kapustová ryža - príloha
Niečo rýchle keď potrebujete minúť kapustu, mrkvu, ale máte chuť na ryžu...
Kypriaki Horiatiki - pestrý zeleninový šalát z Cypru
Horiatiki je pestrý zeleninový šalát z Cypru, ktorý sa líši od gréckeho Horiatiki tým, že...
Dip z pečeného cesnaku a bielej fazule
Chutná ľahká nátierka z pečeného cesnaku, olivového oleja a rozmixovanej bielej fazule. ochutená citrónom, ...
Darasterc alias krupicový šterc
Toto jedlo som sa naučila od svokry. Ide o jedlo starých materí, varené ešte za...
Čokoládový koláč s hruškami
Chuť čokolády je veľmi výrazná, cesto vláčne - toto sa kombinuje so sladko-kyslou chuťou hrušiek.