Pikantný chrumkavý zemiak fotorecept

archaa - fotkaarchaa, 24. októbra 2013
Pikantný chrumkavý zemiak (fotorecept)
Foto: archaa

Neskutočná citrónová chuť chrumkavých zemiakov...Vhodné ako príloha, ale aj tak samé..

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
40 g
1 ČL
2 ČL
5 PL
z 1 citróna
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kukuričnú krupicu, papriku, soľ, korenie a grilovacie korenie zmiešame v miske

    Pikantný chrumkavý zemiak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a kolieska zemiakov v nej dobre poobaľujeme, trocha popritláčame

    Pikantný chrumkavý zemiak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    obaľujeme z každej strany, aj po bokoch

    Pikantný chrumkavý zemiak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a opekáme na panvici s olivovým olejom. Po opečení ich vyberieme na papierový obrúsok, kde z nich odsajeme prebytočny olej. Podávame na tanieri pokvapkané citrónovou šťavou a ozdobené petržlenovou vňaťou.

    Pikantný chrumkavý zemiak (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

cesminaz
Jeeej take som este nevidela :-) moze to byt dobre.No podla nadpisu "chrumkave"som cakala ze sa to bude piect v rure..mozno na peciacom papieri..? Ale pekny recept @archaa ale myslim,ze ja vyskusam vtej rure,nech uz to chrumkanie je zdravsie ;-))
eviana
Čo je chrumkavé a zemiakové to ja môžem a tieto kolieska vyzerajú zaujímavo, prichutiť si môže každý podľa toho, čo má rád... Slávuška, mne sa recept veľmi páči :) Jednoduché, efektívne, skvelé 5*
jerica
:-) , páči sa mi ako všetky od teba recepty :-)
lusinkab
Jednoduche,chutne a efektne :-) ako vacsina tvojich receptov.
hubata
Zemiačky môžeme v každej úprave a toto nepoznám! Aj ja by som to skúsila na plechu, lebo keď sa zídeme je nás veľa a ja by som ani neochutnala.....
Aj tuším zapíjať sa dá hocičím: pivo, kyslé mlieko, alebo aj červené ....
salinka
Už len ten obrázok je na zjedenie:-) Zemiaky surové, dobre mi to chápe?