Foto: tlakovyhrncek
Milí gurmáni a jedáci... Pripravil som si pre Vás jednoduchý recept na spôsob ázijskej kuchyne, ktorý je nielen lacný, ale aj na prípravu nenáročný. Zobraziť celý popisMilí gurmáni a jedáci... Pripravil som si pre Vás jednoduchý recept na spôsob ázijskej kuchyne, ktorý je nielen lacný, ale aj na prípravu nenáročný. Som študentom VŠ a občas zavítam do najbližšieho bistra na niečo chutné (a lacné :D).Možno si poviete, že to čo som pripravil nie je ani zďaleka porovnateľné s ázijskou kuchyňou, vedzte ale, že som týmto jedlom potešil nielen moju priateľku, ale hlavne seba :P. Možno Vám bude moja premiéra inšpiráciou. Dobrú chuť :) Marko
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny
-
2
Tofu si nakrájame na kocky, ktoré dáme do misky. Pridáme soľ, sójovú omáčku, pretlačený cesnak a klíčky.
-
3
Ošúpeme cibuľu, nakrájame na pásiky a dáme ju restovať na olej.
-
4
Po chvíľke pridáme obsah misky s tofu a cca 10 min pražíme.
-
5
Pridáme mrazenú zeleninu (Thajský mix) a necháme dusiť do 10 min.
-
6
Zeleninka sa nám zatiaľ dusí a my si zatiaľ pripravíme fixátor (Asia Fix- dostupné v Lidli), ktorý zmiešame s 300 ml vody.
-
7
Keď máme zeleninu podusenú, pridáme fixátor a varíme cca 7 minút za občasného miešania. Po zhustnutí máme náš mix hotový. Ja som si k tomu spravil ryžu, ale vhodné môžu byť napríklad ryžové rezance. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu