Kešu-cibuľová nátierka fotorecept

elixir - fotkaelixir, 27. októbra 2013
Kešu-cibuľová nátierka (fotorecept)
Foto: elixir

Nátierka z kešu a opraženej cibule...

15 minút
príprava

Suroviny

50 g
150 g
1 PL
0,5 PL
1 ČL
0,5 ČL (na drobno posekaný)




Postup

  1. 1

    Kešu zalejeme vriacou vodou a 5-6 hodín namáčame.

    Kešu-cibuľová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po uplynutí času na namáčanie kešu ho necháme okvapkať.

    Kešu-cibuľová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu opražíme na oleji.

    Kešu-cibuľová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozmixujeme kešu.

    Kešu-cibuľová nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme cibuľu, ocot... a zmixujeme to s orechami na hladkú zmes. Výraznejšie dochutíme čiernym korením, soľou, pridáme i tymian a petržlenovú vňať.

    Kešu-cibuľová nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred podávaním dobre vychladíme.

    Kešu-cibuľová nátierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

eviana
@elixir , vedela som, že táto delikátna nátierka bude od Teba... a už nielen podľa krásneho fota, ale aj podľa zvolených surovín ... mne sa to veľmi páči, ukladám, veľmi rada vyskúšam, ďakujem za skvelú inšpiráciu, u mňa 5*
marianne
Chcela som kupit kesu dnes,ale vravim si: nie,lebo ich zase strestam na posedenie a maju veeela kalorii.Pri orechoch nikdy neviem,kedy dost,kym nie je vrecko prazdne neprestanem.Tak pozeram,ze som ich len predsa mala kupit,vyborny recept @elixit ,velmi sa mi paci.
elixir
@mariamka ďakujem, nabudúce skôr ako ich zješ, rýchlo ich namoč :) Ja našťastie nie som nejak zaťažená na orechy...teda, v jedle mi chutia, ale samé ich veľmi nechrúmem... zato mám rada inú, pre zdravie oveľa horšiu vec- cibuľové Pringles... stačí mi vidieť tú zelenú "bio" krabičku a už funguje Pavlov reflex a nasleduje krutý boj samej so sebou. Do nich určite heroín pridávajú. :)
boise
ach jaj...zase som mala čo vidieť :) ďakujem, určite vyskúšam...čo najskôr :)
tiginko
ja som prišla na chuť namočeným orieškom a orechom, sú chutnejšie a vraj aj zdravšie a stráviteľnejšie. Nátierka sa mi tiež páči
lusinkab
Vidim ,ze aj ty si sa dala na carovanie s roznymi natierkami :-) len tak dalej tato musi byt super :-)
methi
Recept som si prisposobila a urcite zaradujem do pravidelneho jedalnicka. Ja som orechy nemacala, len som ich asi 3 minuty povarila. Cibulu som pouzila cervenu, restovala dohneda, dochutila solou, mletym ciernym a cerstvymi listkami thajskej bazalky. Pri mixovani som pouzila vodu z kesu orechov, v ktorej som ich varila, aby bola trosku redsia a natieratelna. Dakujem za inspiraciu :)

katka78
Miška, dobre, že si ju "vytiahla", veľmi sa mi hodí na tento týždeň! Ďakujem obom - za recept aj za pripomenutie! :-)
elixir
@methi mám radosť, zobla by som z toho taniera veru aj ja, ďakujem i za foto, je moc krásne :)
1x methi
katka78
Táto nátierka má jednu veľkú chybu, je jej málo. Ako inak vysvetliť to, že som ju spravila k zajtrajším raňajkám, ale už dnes sa zjedla?! Hmmm..
Veľmi pekne ešte raz ďakujem za recept, je vynikajúca! :-)


1x elixir
marianne
Myslím,že nátierka bude vynikajúca z akýchkoľvek orechov.Z vlašákov je jednoducho suprová. Bude raz za týždeň určite,ale radím robiť z dupľovej dávky. Vďaka prevelika @elixir


1x elixir
zuzanka1367
Ja mám nejaké nátierkove obdobie, tak si túto uložím a vyskúšam, aj u nás sa orechy niekedy stratia, ešte predtým ako z nich niečo pripravím :)
1x elixir
elixir
@marianne tá textúra ...*glg* Si ma inšpirovala... :) A teraz vidím, že som sa predtým pomýlila pri prezývke, prepáč.
@zuzanka1367 pevne dúfam, že budeš spokojná :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia