Pečený karfiol fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 1. novembra 2013

...mám rád karfiol a v medovo citrónovej marináde s chilli je...najkarfiolovejší :) a nezabudnite pridať aj lístky čerstvého tymiánu, s citrónom tvoria perfektný pár Zobraziť celý popis...mám rád karfiol a v medovo citrónovej marináde s chilli je...najkarfiolovejší :) a nezabudnite pridať aj lístky čerstvého tymiánu, s citrónom tvoria perfektný pár :) Príprava je rýchla a nenáročná...

15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 PL
4 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    ...karfiol som rozobral na menšie ružičky, je skôr hotový a aj marináda ho lepšie poobaľuje. Ružičky som dal do väčšej misy a najskôr som ich poprehadzoval so suchým korením, lepšie potom drží na karfiole. ( grilovacie korenie si miešam sám, ale môžete použiť zmes korenia, aká vám chutí) Potom som si vymiešal olivový olej s citrónovou šťavou, chilli pastou a medom. Karfiol som prelial marinádou a dochutil lístkami čerstvého tymiánu...s citrónom má neodolaťeľnú chuť. Dobre som poprehadzoval, aby sa marináda všade dostala...

    Pečený karfiol (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...na plechu s papierom na pečenie som ho ešte dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Piekol som asi 35 minút na 180°C... podával som so zemiakovou kašou, jarnou cibuľkou a bielym jogurtom...dobrú chuť :)

    Pečený karfiol (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

afataga
tak toto sa mi velmi paci, co davas do tej grilovacej zmesi? tymian aj ja casto pouzivam, ale este lepsi je citronovy
elysa
musí byť chutný tento karfiol, kk...
njdevil
ja by som tiez rada vedela tvoje zlozenie grilovaciej zmesi, tu je problem zohnat grilovacie korenie...pekny recept, u nas karfiol fici na vsetko mozne sposoby, rada vyskusam ten tvoj...
monyk
Wau! Fakt originalne. Ukladam, vyskusam a dam vediet. Dakujem :)
havino
veľmi zaujímavo pripravený karfiol, som zvedavá na výsledok, ukladám
kecemis
Tak toto budem musiet spravit cim skor. Urcite urobim radost aj zene a snad potom aj ona mne.
1x klejka
hubata
Tak ako napísala @izabella929 - chrumkavé máme radi, uložím do KK a vyskúšame. Vďaka za pekný fotopopis, si šikuľka!
lyali
@Enerrgizer , predstavujem si na jazyku tú baladu chutí - rozhodne musím vyskúšať karfiol podľa Teba!!! Vďaka za recept! :-) @kecemis , verím, že bude vzájomná radosť - pekne si to napísal :-)
enerrgizer
Dakujem veľmi pekne....grilovacie korenie si miešam zo sladkej papriky, údenej papriky, potom mletý koriander, sušený cesnak, mletá rasca, garam masala, trošku škorice a mletého zázvoru....
eviana
Nádherný recept, karfiol milujem v každej podobe a takto úžasne dochutený, korenený... tlieskam, veľmi chválim, ďakujem, veľmi rada vyskúšam... 5*
jerica
@enerrgizer , Páči sa mi recept, určite zaujímavá chuť, len to korenie mi príde skôr na mäso. Karfiolovú chuť s tým korením neprerazíš ?
Samozrejme je to len môj názor, hoc som to neskúšala, iba sa mi to v tej hlave "mieša" keď nezabudnem, určite skúsim .
pusta
@enerrgizer , to musí úžasne chutiť, nádherná chuťová kombinácia, krásny recept.
len ja som sa s medom ešte neodvážila začať, môj najlepší priateľ sa mi za to smeje, ale výdatne ma aj povzbudzuje, hovorí,že ak raz med skúsim, už mi nič nezabráni...
tvoje korenenie mi fantasticky sedí a recept ma láka :P
ten karfiol na nádhernej úvodnej fotke je doslova "žravý" a priam volá po vyskúšaní
enerrgizer
Ďakujem @pusta , medu sa neboj, ale ako píšem v predchádzajúcom komentári ... "všetko s mierou" :)
babkamt
Včera sme mali klasický vyprážaný karfiol. Škoda, keby som si bola skôr všimla tvoj recept , mohla som ho vyskúšať.
pusta
@enerrgizer , vdaka za povzbudenie :-))))) potrebovala som ako soľ...správne si ma "nakopol :-))))))
kimlo
Na trhu som kúpil pekný karfiol, zajtra to skúsim...
ajula
Výborný nápad! Grilovacie korenie možno zakúpiť aj v super a hypermarketoch už ako hotovú zmes.
sovka62
Práve sme dojedli, pečený na plechu, ale klasicky obalený v trojobale (tá šipľačka!) a na papieri pokvapkaný olejom. Tvoj sa mi veľmi páči, hviezdičky pridelené v maximálnom možnom počte a už je aj v KK. Takže nabudúce podľa teba.
alena45
keďže som kúpila riadne veľký karfiol, mám možnosť voľby a to je vždy fajn. Polovicu spravím len ako varený sypaný opraženou slaninkou a Nivou - to mám pocit diéty a polovicu podľa Teba. Toto treba vyskúšať !
rikardo1979
ja teda nechcem a ani by som si nedovolil kritizovat alebo daco podobne. Len by som sa chcel spytat, lebo sa mi zda ze marinada a vsetky tie koreniny su naozaj aromaticke, tak ci to neprekryje celkom chut toho karfiolu? Karfiol ma velmi jemnu chut sam o sebe, a ja teda zboznujem karfiol ci uz v polievke alebo len tak uvareny ci poduseny s troskou soli alebo klasicky vyprazany v trojobale. Rad by som vedel ako to je pri tomto, ci je tam stale citit jeho chut alebo je to viacmenej prekryte chutami tych korenin. Vdaka
enerrgizer
Ďakujem :) @rikardo1979 s korením to je ako so soľou, keď nedáš, chýba a keď dáš veľa, nedá sa to potom jesť. Zo všetký tých korenín si robím zmes a nosná časť je sladká paprika, ostatné sa musia len dopĺňať, nie potláčať navzájom. A tou zmesou potom karfiol dochutím. Netreba jej veľa, len tak akurát, aby karfiol nebol bez chuti, ale aby si vedel, že ješ karfiol :)
alena45




tak som ten karfiol nakoniec celý upiekla po tvojom - a vôbec neľutujem. @rikardovi treba ale priznať, že nemôže očakávať chuť tradičného vyprážaného karfiolu alebo obyčajného vareného karfiolu. Marináda ju predsa len zmení. Ale je to pohodlné, chutné, iné, za vyskúšanie to stojí.
1x radost
salinka
Vyskúšali sme tvoj recept, bolo to výborné. Zaujímavá, exotická chuť, ktorá však neprekryla chuť karfiolu. Páčil sa mi tento spôsob úpravy, lebo pri varení sa strácajú dôležité látky a pri vyprážaní pláva v tuku. ďakujem za recept a idem vyskúšať vložiť obrázok:-)


kimlo
Aj ja som vyskúšal, vynikajúce!
alena45
robila som dnes znovu, karfiol som uložila na pohánku, výborné to bolo a hlavný bol ten pocit zdravého jedla.
alena45
no a potom som zjedla celý sáčik búrskych orieškov v čokoláde. Do kelu s Mikulášom !
katka78
@elixir to poznám :-))) verím, že nebudete sklamaní, karfiol je výborný! Inak ja som pôvodne chcela robiť ten tvoj s červenou šošovicou, ale nezohnala som lusky a nechcela som ich vynechať, radšej spravím originál nabudúce, keď budú :-)
julica
Aj mne, brutálne. Hneď ako vypadnem z práce idem na karfiol, nejako mi túto sezónu zachutil. Asi ho trošku šmrncnem indicky.
skaza
čo viac dodať, nebíčko v papuľke...výborne, výborne, výborné...dnes nerobím nič iné, len pojedám tento skvelý karfiol...vďaka za recept
frezia
Kupila som dnes velky karfiol, uz viem co s nim...
safran
vyskúšam (ja bez medu, lebo už pri nižších teplotách ako pečenie pichádza med o všetky liečivé vlastnosti, dokonca TČM tvrdí, že med, čo prešiel 100°C je jed)
ale ako viacerých - tiež by ma zaujímalo zloženie grilovacieho korenia, tiež nekupujem, ale si robím aj karí aj iné zmesy sama
enerrgizer
ďakujem ....grilovacie korenie si miešam zo sladkej papriky, údenej papriky, mletého koriandra, sušeného cesnaku a ešte mletá rasca, garam masala, trošku škorice a mletého zázvoru....
hankaanka
...robila som a je to výborné, rýchlo pripravené ľahké jedlo...určite znovu zopakujem
bembo
Poznám veľa receptov na prípravu karfiolu,ale nie je nad varený,alebo klasicky vzprážaný v 3-obale.No toto je niečo úplne iné.Ukladám do KK,a v najbližšej dobe už aj vyskúšam.Dúfam,že pribudne medzi moje obľúbené.
kukulienka71
aj ja mám rada karfiol a v tejto úprave je fakt vynikajúci. Ostáva zachovaná karfiolová chuť, je len doplnená o dobre zvolenú kombináciu ochucovadiel. Pridávam hviezdičky a svoje odporúčanie tomu, kto ešte neskúsil: neoľutujete;-) u nás so skyrom a zemiakovou kašou, ďakujem pekne za recept:

1x radost
luss44
práve zjedené a chutilo nám, takýto jemne pikantný karfiol bol u nás prvý krát a je fakt výborný. Vdaka za tip na rýchlu večeru.


tetuska
určite to stojí za vyskúšanie, robila som vyprážaný karfiol v rúre, ten nám však nechutil...
kukulienka71
vždy ked možem, robím ho ako prílohu, zvykli sme si na tú neodolateľnú vôňu pri pečení a následne aj skvelú chuť


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia