Foto: elixir
Len jemne sladká, ovocná... ktorá mi akosi otvorila dvere do sveta sladkých nátierok...Celkom iste neostane iba pri slivkách. :)
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Slivky zalejeme rooibos a citrónovou šťavou a necháme dve hodiny postáť prikryté... občas premiešame.
-
2
Pridáme vanilku, sirup, klinčeky a škoricu, vymixujeme.
-
3
Najlepšie chutí vychladená. Skladujeme v chladničke.
je to jeden zo starých zvykov na dedine-ktorý dodržujeme-ak je trocha sliviek..časy sú zlé-šárka šarapatí...a nové druhy nemajú tú známu výbornú chuť-čo staré slivky..najlepší-najsladší je z duranzií...
takže-viem si túto chuť predstaviť...@elixir
@radost rada by som ochutnala :)
Tiez som robila slivkovy a marhulovy lekvar bez cukru, sice nie v kotli, ale v liatinovom hrnci, je vynikajuci. Cukrom sa vyhybam vsade, kde s da :))))))))))