Foto: kacena65
... tento karfiol chutná skoro ako obaľovaný a vyprážaný.Ale je skoro bez práce!!!
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
... karfiol chvíľu predvaríme.Medzitým si urobíme cestíčko z vajec, múky a vody. Do cestíčka pridáme aj trocha strúhanky. K hotovému cestíčku pridáme uvarený karfiol, premiešame a rozložíme na vymastený plech, alebo papier na pečenie.
-
2
... posypeme strúhankou a pokladáme kúsky masla
-
3
... pečieme v rúre cca 45 min, podľa toho, aký typ rúry máte.
-
4
... chutná výborne
ja-zamestnanec kuchyne-mám veľmi rada tieto novorecepty..aj my chutia..ale môj muž stále uprednostní vyprážaný v tuku..
Skús karfiol uvariť nad parou, má lepšiu chuť...
@kimlo : Všetko treba vedieť, aj vyprážať v rúre.
@Kacena 65 ďakujem, konečne si aj ja môžem dopriať zdravšiu verziu ,,vyprážaného" karfiolu.
teraz som karfiol urobila...skutočne vyprážaný je chutnejší-je to proste zeleninový "zákusok"..!!
ale tento má výhodu
-neporovnateľne menej tuku-len maslo som dala..
-neprepaľuje sa tuk
-nemusím pri tom stáť..robí sa to samo..
a
ja karfiol parím..nabudúce dám surový..on sa v tej rúre určite "dorobí"..
záver:
chutné..dietnejšie..môže-občas-byť..
Technique
If performed properly, deep-frying does not make food excessively greasy, because the moisture in the food repels the oil. The hot oil heats the water within the food, steaming it from the inside out; oil cannot go against the direction of this powerful flow because (due to its high temperature) the water vapor pushes the bubbles toward the surface. As long as the oil is hot enough and the food is not immersed in the oil for too long, oil penetration will be confined to the outer surface. cheers ( takze ja nebudem piect karfiol ale vyprazat ).
nuž..ja ten karfiol po anglicky dokážem zjesť..ale nerozumiem písmenám...!!! yes
veru by si mi mohol prekladom radosť urobiť..:-)
Mozno som dala vela struhanky alebo malo masla, bolo to velmi suche.
Ale nemusim len vyprazane, milujem aj obycajny uvareny karfiol s oprazenou struhankou a maslom.