Vyprážaný karfiol bez vyprážania fotorecept

kacena65 - fotkakacena65, 6. novembra 2013
Vyprážaný karfiol bez vyprážania (fotorecept)
Foto: kacena65

... tento karfiol chutná skoro ako obaľovaný a vyprážaný.Ale je skoro bez práce!!!

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
1/2 šálky
1/2 šálky (podľa potreby)
na vymazanie
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    ... karfiol chvíľu predvaríme.Medzitým si urobíme cestíčko z vajec, múky a vody. Do cestíčka pridáme aj trocha strúhanky. K hotovému cestíčku pridáme uvarený karfiol, premiešame a rozložíme na vymastený plech, alebo papier na pečenie.

    Vyprážaný karfiol bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... posypeme strúhankou a pokladáme kúsky masla

    Vyprážaný karfiol bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... pečieme v rúre cca 45 min, podľa toho, aký typ rúry máte.

    Vyprážaný karfiol bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... chutná výborne

    Vyprážaný karfiol bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

venusa
Skoda, ze nebol rcp skor, uprednostnila by som od toho, co som dnes robila. Fakt ta jednoduchost je najlepsia.
sovka62
Podobné sme mali v sobotu na obed. Rozdiel bol len v tom, že som každú ružičku obaľovala zvlášť v trojobale. Piplačka, ale výsledok sa mi páčil, žiadny rozdiel oproti klasicky vyprážanému, akurát chuť bola lepšia, keďže nebol nasiaknutý tukom. Niekedy skúsim podľa teba.
1x myalab
grandma
Výborný nápad, akurát miesto vody by som určite dala mlieko.
siskam
Výborný nápad, práve v pondelok som vyprážala veeeľký karfiol, no strašná piplačka. Robím toto jedlo často, manžel ho zbožňuje, tento recept určite vyskúšam.
agora
karfiol mám, určite vyskúšam a zistím, či má kimlo pravdu....
radost
@kimlo
ja-zamestnanec kuchyne-mám veľmi rada tieto novorecepty..aj my chutia..ale môj muž stále uprednostní vyprážaný v tuku..
tinca
@siskam ak môžem poradiť, pre mňa vyprážaný karfiol už nie je piplačka. Dám si 3 ks uzatvárateľných misiek /s vekom/ do ktorých dám hladkú múku, vajíčka a strúhanku. Predvarené ružičky na hádžem postupne do misiek, uzatvorené ponatriasam a pokračujem. Takto sa ti zmestí viac do misiek a nemáš piplačku s obaľovaním každej ružice zvlášť a vyhneš sa aj neporiadku.:)
natascha1
Už zo dva roky robím len takto, aj keď to má trošku inú chuť ako klasicky vyprážaný v trojobale. Ale tá úspora času... Milujem takéto recepty, ktoré uľahčujú život. Väčšinou ho ani neobváram.
1x anirad
benina48
Dnes som to skusila aj ja a je to suprove!!!!!Uz len takto budem robit!
malusa
Ozaj vyborny napad,zdrave vyprazanie,robila som ako sovka,ale toto je menej pracne,urcite vyskusam!
antaia
...prave sme to dojedli, super! Dakujeme sa recept!
elysa
aj ja sa pripájam, recept výborný, len vodu som menila za mlieko....toto je prvý karfiol z rúry, na ktorom som si pochutnala...
alex37
takže uložené do KK, všetci chválite musí to byť dobrééé.
boise
Ďakujem, akurát sme dojedli. Nápad to nie je zlý, je to rýchlo poriešené, ale mne tá nezdravá klasika chutí trošku viac :) Ale keď raz opäť nebudem stíhať, vrátim sa aj k tomuto receptu :)
myalab
skvely napad :) velka vdaka! Uz nikdy nevyprazam :) menej roboty a kvalitne chutne jedlo. Chuti nam viac ako vyprazany, je robeny na masle... Moznost urobit rozne obmeny napriklad pouzit na cesticko pochutkovu smotanu, rozne druhy syra, ovsenne vlocky, bylinky... Fakt skvely recept netreba ani tatarku.... Ocenujem za jeden z najlepsich recpetikov. Vseobecne sa vyhybam vyprazaniu. Tymto receptom som uspela siroko daleko... Menej roboty, vyssia kvalita. Tenuckymi platkami masla som pokryla cely pekac. Podotykam, ze som karfiol ani nepredvarala, ale pouzila som program bioparna prevadzaka az nakoniec horuci vzduch... Takze nic sa mi nevyvarilo do vody a vsetko zostalo zachovane. Ten napad s platkami masla vysoko ocenujem. Robim tak na kura aj svedsky tvarohovy kolac -( urcite ho pridam na varechu )a vzdy to malo uspech, na karfiol ma to zial nenapadlo.Velka vdaka!
root
Skvelý rcp, ktorý mi predtým ušiel - "vyprážanie" v rúre je jednoducho fantastické.

@kimlo : Všetko treba vedieť, aj vyprážať v rúre.
1x myalab
ericka
Zaujímavý receptík hlavne asi pre nás, ktorí nemôžeme vyprážané jedlá.
@Kacena 65 ďakujem, konečne si aj ja môžem dopriať zdravšiu verziu ,,vyprážaného" karfiolu.
radost
súhlasím s @kimlo
teraz som karfiol urobila...skutočne vyprážaný je chutnejší-je to proste zeleninový "zákusok"..!!
ale tento má výhodu
-neporovnateľne menej tuku-len maslo som dala..
-neprepaľuje sa tuk
-nemusím pri tom stáť..robí sa to samo..
a
ja karfiol parím..nabudúce dám surový..on sa v tej rúre určite "dorobí"..
záver:
chutné..dietnejšie..môže-občas-byť..
viera1
Vyskúšam s nasucho opraženou strúhankou posypať,či to nebude chrumkavejšie,neskúšala si @Kacena65 ?
2010
V azii nevedia piect ako na slovensku, ale vedia vyprazat na rozdiel od slovenska kde nevedia vyprazat , vyprazanie je sucha priprava ale skoda prekladat lebo kazdy sa bude hadat ako o politike :-) takze:
Technique
If performed properly, deep-frying does not make food excessively greasy, because the moisture in the food repels the oil. The hot oil heats the water within the food, steaming it from the inside out; oil cannot go against the direction of this powerful flow because (due to its high temperature) the water vapor pushes the bubbles toward the surface. As long as the oil is hot enough and the food is not immersed in the oil for too long, oil penetration will be confined to the outer surface. cheers ( takze ja nebudem piect karfiol ale vyprazat ).
radost
@2010
nuž..ja ten karfiol po anglicky dokážem zjesť..ale nerozumiem písmenám...!!! yes
veru by si mi mohol prekladom radosť urobiť..:-)
methi
@radost jednoduchou vetou je tam napisane "majte trpezlivost a nechajte ten olej poriadne vriet pred tym, nez donho nieco vlozite". Olej pre spravne vyprazenie musi byt poriadne horuci. Ked nie je horuci, tak sa to nevypraza, ale len v nom vala a maca. Kuracie stehna vyprazam radsej v rure, pretoze mam istotu, ze su pekne prepecene. Ale karfiol tiez radsej robim na panvici.
2010
Preto sa KFC recept neda doma napodobnit lebo kuracie kusky vyprazaju v specialnych tlakovych fritezach.
viera1
Ak niekto tvrdí,že jedlá vyprážané v trojobale sú mastné,tak má zlú technológiu.
kredenc
zapekaný karfiól (zapekaná brokolica) je starý dobrý recept
beriberi1
urobila som a super chutil, len som ho aj trochu osolila, ďakujem za super receptík
milkak
Napad sa mi velmi zapacil. Robila som ho dnes, ale tiez som z tych, co si viac pochutia na klasickom vyprazanom... sorry ;-)
Mozno som dala vela struhanky alebo malo masla, bolo to velmi suche.
Ale nemusim len vyprazane, milujem aj obycajny uvareny karfiol s oprazenou struhankou a maslom.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@Kacena65 , dnes som robila tento tvoj recept, chutilo nám, budem robiť častejšie :-).
1x myalab
methi
Troska som si prisposobila, velmi nam chutilo. Dakujem za inspiraciu :)

1x radost
titinko
Dnešný HIT!! Super, pecka, chválim si! :) Chutí dokonalo!
elvysacka
Výborné a fakt jednoduché a rýchle. Chutilo nám. Dnes skúšam takto robiť brokolicu. Uvidíme
swarovski
Vyskúšala som, bolo to vynikajúce. Dala som ochutnať aj kamarátke a odvtedy karfiol nevyprážame, tento nám chutí viac. Vďaka za receptík.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia