Foto: boise
Zostala mi zemiaková kaša, ktorú som robila k tekvicovému prívarku. Tak som googlila a vygooglila niečo takéto. Je to jednoduché, rýchle a deti mali Zobraziť celý popisZostala mi zemiaková kaša, ktorú som robila k tekvicovému prívarku. Tak som googlila a vygooglila niečo takéto. Je to jednoduché, rýchle a deti mali opäť raz radosť z večere. A ten názov...Ja viem, žiadna sláva, ale keď napíšem že pôvodný bol zemiakové neviemčo s acidkom a syrom, pochopíte, že mne to vymýšľanie názvov jednoducho "pokulháva"...
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 ml |
|
150 g |
|
80 g + na posypanie |
|
70 g |
|
1 ks |
|
100 ml (kefír) + na potretie |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
3/4 PL |
|
1 PL |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a sódu.
-
2
Pridáme studené maslo a vypracujeme mrveničku.
-
3
Pridáme nastrúhaný tvrdý syr (80g, na veľkých slzičkách. Použila som goudu ale nabudúce dám cheddar), zemiakovú kašu (cca 200ml hrnček. Ak vám neostala z predošlého dňa tak uvarte klasicky - zemiaky + maslo + mlieko + soľ, alebo tak ako ste zvyknutí), rozšľahané vajíčko a acidko.
-
4
Zmiešame. Vznikne nepríjemne lepivá kaša, ale tak to má byť :)
-
5
Pracovnú dosku na hrubo pomúčime (použila som polohrubú múku) a nepríjemne lepivú kašu "vyduríme" z misky.
-
6
Nepríjemne lepivú kašu umravníme posypaním múky aj z vrchu a roztlačíme ju rukami na asi 1cm hrubú placku.
-
7
Umravnené cesto povykrajujeme pohárom.
-
8
Krúžky preložíme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme acidkom a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 25-30 minút, alebo kým nechytia zlatú farbu.
-
9
Upečené preložíme na chvíľku na mriežku.
-
10
Podávame ešte teplé, kľudne so šunkou a omeletou ako na úvodnom obrázku, alebo len tak čisté, s maslom, alebo ako prílohu k polievkam. Dobrú chuť :)
5* ti patrí.