Foto: eldina
aj pre tých, čo ju neznášajú- nakoľko necítiť jej chuť...:) ..obsahuje všetky vitamíny, sirup sa totiž nevarí...(cvikla pomáha pri anémii, reguluje krvný Zobraziť celý popisaj pre tých, čo ju neznášajú- nakoľko necítiť jej chuť...:) ..obsahuje všetky vitamíny, sirup sa totiž nevarí...(cvikla pomáha pri anémii, reguluje krvný tlak, obsahuje kobalt, ktorý chýba vegetariánom, či vegánom..obsahuje vlákninu, ktorá pozitívne pôsobí na črevá a ich peristaltiku..pôsobí proti depresii, ekzémom, na lepšiu koncentráciu-niet toľko znakov v tejto kolonke, aby som všetko vymenovala..:)...takže lepšie bude napísať-cvikla pomáha pri liečeniu všetkých chorôb..:)
príprava
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
najprv dať variť vodu a nechať vychladnúť.....pri práci s cviklou nezabudnite používať rukavice-farbí...citróny dobre umyť /predpokladám, že bio nájdete ťažko/a nechať niekoľko hodín namočené vo vode so sodou bicarbonou /stačí trochu nasypať/..potom opäť dobre vyumývať...
-
3
umyté citrony a ošúpanú + nakrájanú cviklu zomlieť /ja som mala chopper, nezabudnúť na rukavice!!/...všetko dať do hrnca s vodou , dobre pomiešať a nechať 24 h v hrnci/sem- tam pomiešať, či najlepšie v rukavicach pomágať/..
-
4
na druhý deň masu scediť /netreba gáza, ja som mala sitko na zeleninu a potom som ešte cez malé sitko preliala/, do šťavy, ktorá nám ostala pridať cukor, kyselinu citrónovú, konzervačný prípravok a pol vanilkovej esencie...miešať, kým sa cukor nerozpustí../odporúčam kúpiť jemno mletý cukor, bude to rýchlejšie, nakoľko sa nič nevarí/..
-
5
do umytých fliaš nalievať sirup.../ používala som takýto "džbánik" , bolo to rýchlejšie /
-
6
mala som asi 4 L vynikajúceho sirupu...decká, ked okoštovali zarobenú "malinovku" nevedeli, z čoho je..:)
-
7
ešte malé rady: najprv začnite namočením citrónov, najlepšie na noc...vodu si môžte tiež nechať na noc zovrieť, do rána vychladne...určite použite veľký hrniec, ja som mala 5 l...
- 8
sirup určite robte najmä vtedy/ak Vám nejde o zdravie a účinky z cvikly/, ak sa už dlhšie odhodlávate vyupratovať kuchyňu a stále Vám v tom niečo "bráni"..:)....ja som začala s výrobou po komplet umytí a vyčistení kuchyne a mohla som začať odznovu..:) ..chopper nebol super nápad, ale nemám veľký mixér-robot..
- 9
nechcelo sa mi cviklu zavárať nakyslo, tak vznikol vynikajúci sirup, voňajúci po vanilke...možno bude niekto namietať , že je tam konzervačný prípravok, ale zase sirup sa nevarí-teda sú v ňom zachované všetky vitamíny...diabetici môžu skúsiť aj so stéviou, je jedno, čím sa osladí.......do času prípravy dám 40 minút, lebo asi toľko trvá manuálna práca dokopy, ostatné je len "čakanie"
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
Diskusia k receptu