Foto: marisee
Lahodná jesenná omáčka k mäsu a rybám.
120 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šípky umyte.
-
2
Vložte do hrnca s 1/2 litrom vody a varte zakryté na miernom ohni cca 1,5h.
-
3
Roztláčačom na zemiaky šípky v hrnci podrvte, mala by vzniknúť kašovitá hmota. Ak nejdú varte ďalej. Hotovú kašu prepasírujte cez sitko do inej nádoby.
-
4
Hladký šípkový krém znovu uveďte do mierneho varu a pridajte všetky ostatné ingrediencie. Z pomaranču a mandarínky najemno nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Omáčku dobre premiešajte.
-
5
Servírujte teplú k mäsu a rybám. Pre zjemnenie chuti môžete pred podávaním pridať sladkú smotanu.
- 6
Z vytlačených šípok si ešte môžete pripraviť výborný šípkový čaj.
- 6
@marisee krásny recept a nádherné foto :) môžeš napísať koľko si toho spravila s pol kila šípok?