Šípková omáčka fotorecept

marisee - bez fotkymarisee, 6. novembra 2013
Šípková omáčka (fotorecept)
Foto: marisee

Lahodná jesenná omáčka k mäsu a rybám.

120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
2 ks
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1 ČL
2 PL
5 PL
1 KL
5 PL
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šípky umyte.

    Šípková omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vložte do hrnca s 1/2 litrom vody a varte zakryté na miernom ohni cca 1,5h.

    Šípková omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Roztláčačom na zemiaky šípky v hrnci podrvte, mala by vzniknúť kašovitá hmota. Ak nejdú varte ďalej. Hotovú kašu prepasírujte cez sitko do inej nádoby.

    Šípková omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hladký šípkový krém znovu uveďte do mierneho varu a pridajte všetky ostatné ingrediencie. Z pomaranču a mandarínky najemno nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Omáčku dobre premiešajte.

    Šípková omáčka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Servírujte teplú k mäsu a rybám. Pre zjemnenie chuti môžete pred podávaním pridať sladkú smotanu.

  6. 6

    Z vytlačených šípok si ešte môžete pripraviť výborný šípkový čaj.

    Šípková omáčka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vyzerá fantasticky, len mne by bolo ľúto obetovať na túto omáčku moje jediné pol kg šípok, ktoré sa nám podarilo nazbierať :-)