Vynikajúce slané jednohubky.
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 20 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 ČL |
|
| Plnka: | |
| 2 črievka |
|
| 100 g |
|
| Na zlepenie: | |
| 1 ks |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Z teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Do misy dáme múku, Heru, syr, soľ, kyslú smotanu a kvások. Zmes spracujeme na cesto.
-
3
Vyvyľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme plné kolieska a kolieska s vykrojeným stredom.
-
4
Kolieska zlepíme pomocou bielka.
-
5
Potrieme žltkom.
-
6
Upečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. C 15 minút.
-
7
Po vychladnutí jamky naplníme smotanovým syrom.
-
8
Už sú všetky naplnené syrom.
-
9
Hornú časť posypeme strúhaným syrom.
-
10
Zaručene sa rýchlo zjedia, aspoň u nás to tak bolo.









Ešte raz ďakujem máš ich nádherné.
je to vinikajúce :)