
Polníček so sójovými kúskami, cukrovým hráškom a šampiňónmi
Sójové rezance uvaríme v osolenej vode s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia. Precedíme a necháme mierne vychladnúť....

Chlebové paličky s fazuľovo - cesnakovou omáčkou
Chlebové paličky: Pripravíme si suroviny na cesto.

Arašidovo - fazuľové bonbóny
Fazuľu deň vopred namočíme. Po namočení by mala mať cca 250 g. Pripravíme si ostatné...

Vegetariánsky kibbeh z tekvice
Tento libanonský recept som objavila na stránkách Delikatesy. Kibbeh je jedlo z bulguru a mletého mäsa....

Koriandrová omáčka k pečeným zemiakom
Z koriandrovej vňate otrháme lístky a pripravíme si ostatné suroviny.

Pyré z bôbu a pečená brokolica
Deň vopred bôb 10 minút povaríme. Odstavíme, vodu nezlievame a uložíme na chladné miesto....

Tofu ako plnené vajíčka
Tofu dobre osušíme medzi papierovými obrúskami, nakrájame na kocky alebo formičkou vykrojíme "vajíčka".

Banánovo - arašidové koláčiky
Na prípravu potrebujeme prezretejšie banány. Pripravíme si ostatné suroviny. Oriešky nasekáme. Sójové mlieko zmiešame...

Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré
Cukety umyjeme a nakrájame pozdĺžne na plátky

Cestoviny s citrónom a avokádom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si ostatné suroviny.

Paprikovo - hubová nátierka na hrianky
Papriku umyjeme, prekrojíme na polovice a zbavíme semienok. Rozložíme na pekáč a pri teplote 200°...

Fazuľkovo - šampiňónový pekáč
Fazuľkové lusky umyjeme, rozdelíme na polovice, alebo tretiny (podľa veľkosti) a povaríme ich v jemne...

Tekvicová krupica s rýdzikmi a fazuľkovými luskami
Kus tekvice zabalíme do alobalu a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme cca 50 minút.

Hubový pletenec a tofu praženica so špenátom
Cesto na pletenec som robila v domácej pekárničke. Do nádoby nalejeme teplú vodu, pridáme lyžicu...

Tortičky s karamelovo - kakaovým krémom/vegan
Do misy nalejeme sójové mlieko a pridáme jablčný ocot. Metličkou rozmiešame a necháme stáť 5 minút....

Mätovo - kokosový puding s čokoládou
Kokosové mlieko nalejeme do hrnca a privedieme k varu. Ihneď odstavíme.

Pepermintové dukátiky
Cukor preosejeme a pripravíme si ostatné suroviny. Ja som použila pepermintovú arómu. Výborny je však...

Lesné huby v košíčkoch z lístkového cesta
Ak použijeme vhodné lístkové cesto, maslo nahradíme olejom a vynecháme, či nahradíme sýr je recept...

Chrumkavý pečený cícer
Cícer deň vopred namočíme. V mnohých receptoch cícer uvaria a až tak upečú. Ja som...

Makaróny s fazuľovo - cesnakovou krémovou omáčkou
Pripravíme si suroviny. Použila som mrazenú fazuľu. Ak použijeme sušenú, deň vopred ju namočíme....

Šalát z pečených zemiakov, hlivy a baklažánov
Baklažány prekrojíme na polovice a osolíme. Necháme 30 minút stáť.

Koláč s hubami a baklažánmi
Cesto: Všetky suroviny miesime asi 5 minút. Cesto necháme odpočívať cca 15 minút. ja som...

Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami
Zemiaky som dala variť v šupke do polomäkka.

Polievka z pečeného karfiolu a cesnaku
Pripravíme si väčší karfiol a 2 celé hlavičky cesnaku.

Chalupárske želé
V lete na chate( chalupe) som čítala výstrižky z časopisov a tam som natrafila na...

Tofu s pórom, šampiňónami a zázvorom
Tento recept robím už roky a aj keď ten môj tofu a sóju nemusí, toto je...