Foto: zirafninka1
na 180 °C
Suroviny
1/4 hrnčeka |
|
3 krajce suchý |
|
1 PL (Tebi, nutričné) |
|
400 g |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
1/2 ks |
|
3 - 4 ks |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny a mixér a väčšiu misu.
-
2
Do mixéra najprv dáme chlieb a rozmixujeme ho na strúhanku.
-
3
1/4 hrnčeka strúhanky odoberieme do misy, zvyšok odložíme bokom.
-
4
Do mixéra teraz dáme ovsené vločky. Rozmixované pridáme do misy k strúhanke.
-
5
V pôvodnom recepte je uvedené, že potrebujeme 1 PL strúhaného zeleru, 1 PL strúhanej cibule a 2/3 hrnčeka strúhaných zemiakov(pred meraním vytlačiť šťavu).
-
6
Ja som to takto presne nerobila. Použila som kúsok zeleru "od oka", polovicu červenej cibule a 4 menšie zemiaky.
-
7
Pred pridaním do misy s vločkami a strúhankou som strúhanú zeleninu trochu "vyžmýkala".
-
8
Mixér použijeme ešte raz. Tentokrát rozmixujeme tofu a pridáme ho do misy k ostatným surovinám. Medzi mixovaním rôznych surovín nie je potrebné mixér čistiť, takže to ide ozaj rýchlo.
-
9
Drvené ľanové semienka a 4 -5 PL vody zohrejeme. Keď zmes zhustne, prilejeme ju do misy.
-
10
A tu je ta misa :) Pridáme do nej ešte pretlačený cesnak a ostatné suroviny zo zoznamu. Premiešame.
-
11
Z hmoty tvarujeme fašírky, obaľujeme ich v zvyšnej strúhanke a ukladáme na plech. Pred pečením fašírky pokvapkáme olejom, alebo použijeme olej v rozprašovači. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 30 minút. V polovici pečenia fašírky otočíme.
-
12
S malými obmenami pripravené podľa tohto receptu.
dakujem,ja si robím takto veľa vecí"obaľovaných v strúhanke",v trúbe,
pokvapkané olivovým olejom a potom so šalátom...je to na nerozoznanie od "vysmážaného"
dakujem,ja si robím takto veľa vecí"obaľovaných v strúhanke",v trúbe,
pokvapkané olivovým olejom a potom so šalátom...je to na nerozoznanie od "vysmážaného"