Nepečený orieškovo - mätový koláč fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Cesto: | |
1/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/2 KL |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
štipka |
|
Poleva: | |
5 PL |
|
1/4 hrnčeka |
|
2 PL |
|
1/4 KL |
|
Postup
-
1
Sušené goji zalejeme čistou vodou, pridáme mätový extrakt a necháme bokom cca 10 minút. Potom precedíme, vodu zachytíme.
-
2
Sušené figy (v pôvodnom recepte boli použite sušené, namočené datle) nakrájame na menšie kusy.
-
3
V recepte boli oriešky, mandle a ovsené vločky rozmixované na prášok, potom postupne pridané kakao a ostatné suroviny. Ja som však radšej zvolila verziu, pri sú v ceste kúsky orieškov. Do mixéra som dala naraz všetky suroviny: ovsené vločky, orechy, mandle, kakaový prášok, figy,soľ, goji a 1-2 PL vody, v ktorej sa namáčali goji. Suroviny som mixovala, kým nevytvorili "guľu".
-
4
Cesto preložíme do malej tortovej formy (priemer 17cm) a dnom pohára popritláčame. Odložíme do chladničky.
-
5
Na polevu metličkou zmiešame kokosový olej, kakao, agávový sirup a mätový extrakt.
-
6
Polevu nalejeme do formy na cesto. Uložíme do chladničky. Po cca 5 - 10 minútach, keď je poleva tuhšia posypeme kokosom a opäť chladíme. Po hodine je koláčik pripravený na servírovanie.
-
7
Hrnček použitý v recepte ako odmerka ma 250 ml. S malými obmenami pripravené podľa receptu: http://www.adashofcompassion.com/2011/12/raw-mint-brownie-cake/
nádherné, ako všetky tvoje receptíky :-)