Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Odvážime 250g lieskových orieškov.
-
2
Rozložíme ich na plech a pri teplote 200°C pečieme 10 - 15 minút. Počas pečenia niekoľkokrát plechom zatrasieme aby sa oriešky otočili.
-
3
Oriešky zbavíme šupiek (najjednoduchšie je zabaliť ich do utierky a pošúchať),
-
4
preložíme do mixéra a rozmixujeme na orieškové maslo. Ja som mixovala kratšie, aby som v kréme mala aj kúsky orieškov.
-
5
Pridáme mlieko, cukor, agávový sirup, vanilku, soľ, kokosový olej a kakao.
-
6
Rozmixujeme.
-
7
Do krému som pridala aj horkú čokoládu, no v recepte, ktorý ma inšpiroval čokoláda nebola.
-
8
Krém je výborný napríklad s pečivom, zmrzlinou alebo v pralinkách.
urcite mozete urobit ovela jednoduchsiu verziu, napriklad tu v receptoch: varecha.pravda.sk/recepty/perfektna-domaca-nutella-fotore...
pripadne Vam staci aj zmiesat dobre rozmixovane oriesky s roztopenou kvalitnou cokoladoou a je lieskoorieskovy krem, vsetko ostatne je uz len vylepsovanie chuti k tomu, co vyhovuje vam :)