Tofu cheesecake fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 25. januára 2012

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1 hrnček
3 PL
3 PL
Tofu krém:
350 g
1 PL
1 ks
 štipka
3 PL
1 a 1/2 PL
Citrusové žele:
200 ml (pomaranč, mandarinka, citrón)
1/4 tyčinky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na cesto si pripravíme olej, agávový sirup, mleté mandle a ovsené vločky.

    Tofu cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mixéra dáme mandle, ovsené vločky a rozmixujeme.

    Tofu cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne prilievame olej a agávový sirup.

    Tofu cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vznikne nám "mrvenička", ktorú preložíme do malej tortovej formy (17cm) a popritláčame na dno. V rúre vyhriatej na 160°C pečieme 5-8 minút.

    Tofu cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si suroviny na tofu krém.Tofu vysušíme - necháme ho chvíľu mierne zaťažené medzi papierovými obrúskami.

    Tofu cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tofu,kukuričný škrob, tahini pastu, vanilku, soľ, 2 PL citrónovej šťavy, kôru z jedného citróna rozmixujeme na hladký krém a dochutíme agávovým sirupom podľa chuti (cca 3 -4 PL).

    Tofu cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém navrstvíme na upečené cesto, povrch uhladíme a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 25-35 minút. Necháme v chlade aspoň 3 - 4 hodiny.

    Tofu cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Agar necháme 30 minút ponorený citrusovej šťave. Potom na miernom ohni povaríme, kým sa agar nerozpustí. Prípadne dosladíme agávovým sirupom.

    Tofu cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na tofu krém môžeme poukladať ovocie, ja som mala kiwi. Želé necháme mierne vychladnúť a nalejeme na upečený tofu cheesecake. Necháme v chlade ďalšiu hodinu.

    Tofu cheesecake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Inšpiráciu na tofu krém som našla tu : http://www.101cheesecakerecipes.com/fruit/lemont.html

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
@Zirafninka1 krásny rcp i foto. Srdečná vďaka, určite vyskúšam keď si dokúpim suroviny. Agávový sirup zatiaľ nepoznám... a čo je tofu hodvábne? Klasické, neochutené biele tofu?
@zirafninka1 mam agar agar, ale je v praskovej forme. Sacok ma 10 g.
Pouzijem ho cely namiesto3/4 tycinky a postip je taky isty? Necham ho 30 minut v citrusovej stave a potom povarim a necham mierne vychladnut? A este jedna vec-stane sa nieco s tvarohovou hmotou, ak nepouzijem tahini?
Dakujem , dakujem vsetkym. @lucylee neviem co pise na praskovam agar.. mne sa zda ze tam to az 30minut stat nemuselo. fakt sa nepamatam. ked niekde uvidim praskovy, budem to musiet pozriet.. Myslím, ze tahini pouzit nemusis.. ja som mala pocit, ze je tam len kvoli tomu aby sa tofu lepsie spojilo s cukrom. a kedze ja som cukor nedavala, ale agar, tak to mozno aj bolo zbytocne. @anaska agavovy sirup je sladidlo..snad trochu zdravsie nez cukor. a myslim, ze sa moze aj pri delenej strave. a to hodvábne tofu je take ine tofu. take to co sa zvacsa predava v tetrapakových krabičkach.. ma inu konzistenciu nez bezne tofu. V tescu ho mavaju pri tych sushi veciach, riasach, exotickych omackach.
Je tam napisane, ze obsah sáčku nasypeme do 1l studenej vody a privedieme k varu, dochutíme citrónom, alebo sójovou omáčkou a nalejeme do formy. Takze, ak dobre ratam na 200 ml tekutiny idu 2 gramy agaru?

Pridaj komentár k receptu: