Žemličky a hubky - jednohubky fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 2. januára 2012

Suroviny

Žemličky:
100 g
150 g
150 ml
15 g
1/2 KL
25 ml
Na potretie:
2 PL
1 PL horúca
 štipka
Huby, marináda:
1/2 ks
1 PL
1 PL
2 PL
 , hliva
Tofu krém:
100 g
2 - 3 PL
2 ks
1 PL
Iné:
300 g
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obe múky, soľ a olej dáme do misy alebo pekárničky na chlieb, prilejeme pripravený kvások a vymiešame cesto. Necháme hodinku kysnúť.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto preložíme na podložku posypanú múkou.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy - žemličky. Preložíme na plech, necháme ešte 15 -20 minút podkysnúť.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si pripravíme zmes na potieranie. Vodu, sójové mlieko sušené a štipku kurkumy kvôli farbe.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Žemličky potrieme, posypeme sezamovými semienkami.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pri teplote 200°C pečieme cca 15-18 minút.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme suroviny na marinadu.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Marinádu na šampiňóny a hlivu pripravíme rozmixovaním všetkých surovín uvedených v rozpise.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Marináda by mala byť hustá, keďže huby i cibuľa pustia počas marinovania šťavu. Šampiňóny zbavíme nožičiek, hlivu nakrájame na vhodné kúsky. Vložíme do uzatvarateľnej nádoby, prelejeme marinádou, uzatvoríme a občas premiešame. Marinujeme cca hodinu, potom preložíme na mriežku, potrieme marinádou ktorá ostala v nádobe a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C.Počas pečenia pod mriežku podložíme plech.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na tofu krém si pripravíme tofu, ktoré necháme chvíľu zaťažené medzi papierovými obrúskami.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Potom ho preložíme do mixera spolu s horčicou a soľou.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podľa chuti pridáme kyslé uhorky a rozmixujeme. Na záver pridáme lyžicu lahôdkového droždia.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja, orestujeme cesnak

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    a pridáme špenát a soľ. Občas premiešame. Keď sa odparí tekutina odstavíme.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Paradajky nakrájame na krúžky.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Žemličky prekrojíme, vrecúškom vytlačíme na dolnú časť tofu krém.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Na krém dáme krúžok paradajky a šampiňón či hlivu so špenátom.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Na vrchnú čast žemličky dáme trochu horčice, žemličku zatvoríme a upevnime špáradlom.

    Žemličky a hubky -  jednohubky (fotorecept) - obrázok 19

Diskusia k receptu

klaura
veru, sú veľmi pekné ... oceňujem tvoju trpezlivosť ... :)
cica2
to je nádherné @zirafninka1 máš krásne recepty, lákavé, krásne pripravené a aj nafotené, radosť pozerať, si šikulka!:-)
evusik
@zirafninka1 neviem ako ináč, tak ti píšem sem lebo predpokladám, že tu si to nájdeš: tak foto vláčika som pridala do zážitku Vianočná kolekcia, pomohla mi redakcia :-) tak ak chceš tak tam jukni... prajem pekný deň
používateľ nemá avatar
foo
foo
vyzerá to perfektne :) určite skúsim raz