Foto: zirafninka1
Suroviny
Žemličky: | |
100 g |
|
150 g |
|
150 ml |
|
15 g |
|
1/2 KL |
|
|
|
25 ml |
|
Na potretie: | |
2 PL |
|
1 PL horúca |
|
štipka |
|
|
|
Huby, marináda: | |
1/2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
, hliva |
|
Tofu krém: | |
100 g |
|
2 - 3 PL |
|
2 ks |
|
|
|
1 PL |
|
Iné: | |
|
|
|
|
300 g |
|
3 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások.
-
2
Obe múky, soľ a olej dáme do misy alebo pekárničky na chlieb, prilejeme pripravený kvások a vymiešame cesto. Necháme hodinku kysnúť.
-
3
Cesto preložíme na podložku posypanú múkou.
-
4
Vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy - žemličky. Preložíme na plech, necháme ešte 15 -20 minút podkysnúť.
-
5
Medzitým si pripravíme zmes na potieranie. Vodu, sójové mlieko sušené a štipku kurkumy kvôli farbe.
-
6
Žemličky potrieme, posypeme sezamovými semienkami.
-
7
Pri teplote 200°C pečieme cca 15-18 minút.
-
8
Pripravíme suroviny na marinadu.
-
9
Marinádu na šampiňóny a hlivu pripravíme rozmixovaním všetkých surovín uvedených v rozpise.
-
10
Marináda by mala byť hustá, keďže huby i cibuľa pustia počas marinovania šťavu. Šampiňóny zbavíme nožičiek, hlivu nakrájame na vhodné kúsky. Vložíme do uzatvarateľnej nádoby, prelejeme marinádou, uzatvoríme a občas premiešame. Marinujeme cca hodinu, potom preložíme na mriežku, potrieme marinádou ktorá ostala v nádobe a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C.Počas pečenia pod mriežku podložíme plech.
-
11
Na tofu krém si pripravíme tofu, ktoré necháme chvíľu zaťažené medzi papierovými obrúskami.
-
12
Potom ho preložíme do mixera spolu s horčicou a soľou.
-
13
Podľa chuti pridáme kyslé uhorky a rozmixujeme. Na záver pridáme lyžicu lahôdkového droždia.
-
14
Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja, orestujeme cesnak
-
15
a pridáme špenát a soľ. Občas premiešame. Keď sa odparí tekutina odstavíme.
-
16
Paradajky nakrájame na krúžky.
-
17
Žemličky prekrojíme, vrecúškom vytlačíme na dolnú časť tofu krém.
-
18
Na krém dáme krúžok paradajky a šampiňón či hlivu so špenátom.
-
19
Na vrchnú čast žemličky dáme trochu horčice, žemličku zatvoríme a upevnime špáradlom.
Diskusia k receptu