Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi fotorecept
Suroviny
| cesto na pizzu (2 plechy): | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 vrecko (7 g) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 325 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| Na obloženie 1 ks cesta: | |
| 4-5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| na potretie zemiakov | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks stredne veľká | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 vetvičky | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do teplej vody dáme rozpustiť med a droždie, a z celkového množstva múky 5-6 PL múky, všetko spolu dobre vymiešame metličkou.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Kvások necháme odpočívať v uzavretej nádobe, čím dlhšie tým lepšie.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Do preosiatej múky pridáme soľ, kvások a olivový olej.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Poriadne vypracujeme cesto (15 - 20 minút), na začiatku sa lepí, ak ho dobre vypracujeme, bude sa odlepovať od stien misy aj rúk.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Odložíme na teplé miesto nakysnúť.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Nakrájame si na tenké prúžky cibuľu a na tenké kolieska umyté, neobielené zemiaky.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Do misky dáme cibuľu, nahrubo pokrájaný rozmarín, soľ a olivový olej. Prstami zmes premiešame.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Cesto nám medzitým zdvojnásobilo objem.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Naolejovanými rukami roztiahneme cesto na papier na pečenie, ktorý sme si potreli olivovým olejom. Prstami urobíme po celej ploche cesta jamky.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Rovnomerne poukladáme tenučké kolieska zemiakov a pokvapkáme olivovým olejom.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Nakoniec poukladáme ochutenú cibuľu s rozmarínom.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Pečieme pri vyššej teplote podľa možností vašej rúry, ja som piekla pri 220 asi 15 minút. Po vytiahnutí z rúry potrieme okraje slanou vodou.
                                                     - 
                                                    13
                                                    
Inšpiráciu na cesto som našla tu: http://www.jamieoliver.com/recipes/pizza-recipes/pizza-dough , a na obloženie tu: http://www.applepiepatispate.com/bread/rosemary-potato-pizza/
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu