Foto: zirafninka1
porcií
Postup
-
1
Na cesto si pripravíme Ovsené vločky, datle, cukor (nemusí byť) a štipku soli.
-
2
Ovsené vločky krátko rozmixujeme. Pridáme datle a mixujeme, kým sa kúsky datlí rovnomerne premiešajú s ovsenými vločkami. Postupne pridáme 4 - 5 PL vody podľa potreby. Cesto by sa pri stlačení malo spájať ale nemalo by sa lepiť na prsty.
-
3
Cesto rozdelíme na 8 častí. Do muffinkovej formy vložíme papierové košíčky. V každom košíčku roztlačíme cesto tak, aby sa aj po bokoch vytvoril zvýšený okraj. V pôvodnom ceste nebolo cesto tepelne upravované. Ja som však formu vložila pod rozpálený gril na 5 minút.
-
4
Cesto vyberieme z papierových košíčkov. Do každej tartaletky vložíme kúsok banánu.
-
5
Na náplň roztopíme kokosový olej. Pridáme k nemu kakao, kokosové mlieko a javorový sirup. Poriadne premiešame.
-
6
Naplníme tartaletky, ozdobíme sušeným ovocím a lístkom mäty.
-
7
Odložíme do chladu, pár minút pred podávaním necháme postáť pri izbovej teplote. Zdroj: http://gracefulfitnessblog.com/2011/12/15/chocolate-ganache-pie/
Diskusia k receptu