Kuracie prsia pečené na jablkách a na cibuli fotorecept
Foto: pusta
Upiekla som kuracie prasia na jablkách a na cibuli, ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu.
porcie
príprava
na 170/200 °C
Suroviny
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks stredne veľká |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
2 strúčiky |
|
2-3 PL |
|
50-100 ml studená |
|
Postup
-
1
Očistenú cibuľu som pokrájala na krúžky,..
-
2
...ktorými som vyložila dno pekáčika.
-
3
Jablká som umyla, prekrojila na štvrtinky, zbavila som ich stopky,...
-
4
...jadrovníka,...
-
5
...pokrájala na plátky,...
-
6
...ktoré som položila na cibuľu.
-
7
Kuracie prsia som umyla, osolila...
-
8
...a našpikovala husto cesnakom.
-
9
....položila som ich na jablká, zvyšok cesnaku som rozhodila po jablkách,...
-
10
...kuracie prsia som ešte okorenila čerstvo mletým čiernym korením, podliala, olejom a vodou, prikryla som ich alobalom a piekla som ich v rúre vyhriatej na 180 stupňov C 30 minút, potom som ich dopiekla pri teplote 200 stupňov C asi 10 minút na funkcii gril pekne do červena a do chrumkava. Každý si odsleduje teplotu a čas pečenia podľa svojej rúry.
-
11
Podávala som ich horúce so zemiakovou kašou na lôžku z cibule a jabĺk.
-
12
Pohľad z blízka: ide o veľmi chutné jesenné jedlo, kombinácia kuracieho mäska s cesnakom, cibuľou a jablkami, príprava jedla je takmer bez práce.
toto je tá menšia časť s krídlovou kosťou z oboch pŕs vcelku.
inak by si to netvrdila.
a @mijaita tiež :-))))
dakujem ti za pochvalu.
pozri si kura zhora, ked mu odrežeš krídelká, tá časť kde je horná kosť sa volá kuracie prso s krídlovou kosťou /jej hornou časťou/ - horná časť kuracích pŕs.
a tá dolná časť s kosťou obojstranne je kuracie stehno :-)
teraz ž je úplne jasné, že si nikdy neporcovala celé kura :DDDDD
veľmi ma potešila tvoja pochvala receptu :-)
viem, že aj ty máš rada kombináciu mäsíčka s jablkami .
dakujem za pochvalu.
to som celá ja.
prepáč, nemám ban :-)
však @hanak , @marcel83 , a další majú totálny BAN opakovane,
komentujú aj recepty pridávajú.
ty si taká bystrá, všímavá, milá, pozorná a uniklo ti to :-)
inak dakujem za pochvalu receptu.
možno nevideli, možno len s pasiou rypkajú :-)))
tiež radšej porcujem celé kura, lebo je to veľmi ekonomické. tí, čo sa nevyznajú asi kupujú len hotové časti už upravené v obchode, inak by takú základnú vec vedeli :-)))
mám tu recept aj na Kyjevský kotlet a vykosťovala som ho sama, pravda, len čiastočne, lebo tento kotlet treba chytiť v hotovom stave práve za onú krídlovú kosť :-)
veľmi ma teší, že tebe sa recept páči, tak ako je :-)
dlkujem za ozrejmenie ostatným, že to nie je stehno, samozrejme dakujem aj za peknú pochvalu.
sme si kvit. :-))) minule to bola ryža a jogurt, však? nezabudla som.
nevyjadrila si sa k @marcel83 , k @hanak a iným.
nepísala si náhodou redakcii???
len si nerob plané nádeje, že to tu poľudštíš, hoci ti držím všetky palce!
kiež by!!!
prečo by som aj mala DDDDD
však čo je pravda, to je pravda, však?
vykašlem sa na Vás z vysoka, ked sa vykašlete Vy na mňa!!! v tom prípade dohodnuté!
dakujem.
"kuracie prsia som ešte okorenila čerstvo mletým čiernym korením, podliala, @olejom a vodou"
krok 10.
Nápodobne DDDDDD
varecha.pravda.sk/recepty/jednoduchy-nemieseny-spaldovy-c...
moju mamku si neberte do úst, to si vyprosím!!! tak ako ja si neberiem tú vašu.
mohla by ste prestať v kuse s vašimi provokáciami :-)
Neprovokujem, vyjadrila som sa k receptu. Pravdivo.
Pre samu zlobu v dusi, ste si asi nestihla vsimnut, ze na Vareche si ludia tykaju. To je z mojej strany vsetko.
Aj ked len nahodne sa tu clovek zacita do pridanych receptov s tym, ze mnohi co tu chodia sa chcu poucit, mnohi reaxovat ale da sa to pri takychto utokoch?
Dnesnemu Receptu ozaj nic nechyba;
Jedlo ako ho predstavuje autorka je chutne. Neviem, ako si mozete dovolit tvrdit, ze zemiaky su iba s vodou?
to uz mate nejake speci schopnosti chutnat aj virtualne?
Nezabudat na to, ze dnes je vela druhov zemiakov, ktore ani nevyzeraju ani nechutia jednako ked su uvarene.
Varim uz vela rokov, ale tvrdit, ze kasa je vymiesena bez masla alebo smotany by som si ozaj netrufala.
Necudujte sa tym, ktori odisli natrvalo alebo sa sem vracaju sporadicky prave kvoli tomuto, ze ked otvoria stranku su tu same hadky o nepodstatnych veciach!
@Pusta , ja si tiez sama porcujem kurence co je pre mna ekonomickejsie kedze ich kupujem na trhu a ked peciem alebo vyprazam - vzdy nechavam prsnu kost, pretoze maso je ovela chutnejsie. Jedine trup pouzivam pri priprave polievok.
Je mi ozaj smutno co sa stalo s touto strankou co nie je chybou nikoho ineho ako samotnych prispievatelov!
K inym veciam sa vyjadrovat dalej nebudem, ale uvedomte sa!
Je to otras ako sa vedu jednotlive komentare pod receptami hlavne u jednotlivcov na ktorych sa akoby caka co dnes pridaju a do coho si rypneme...
aj ked stehno je už na prvý pohľad podstatne väčšie a má iný tvar.
som rada,že sa ti recept páči. :-)
dakujem za pochvalu.
súhlasím s tebou a dakujem
dakujem za pochvalu.
treba komentovať recept.
vôbec nie je podstatné ani pre mňa, čo si TÁ PANI myslí a čo povie,
najmä ak sama žiaden recept nepridala :-)))
dakujem za tvoj výstižný komentár.
aj si ma krásne rozosmiala DDDDD dakujem za pochvalu receptu, uloženie do kk a za 5*
to oni, tí istí neustoja, aby nekomentovali a nečítali, čo sa im nepáči a pritom aké jednoduché - správne si im to vytmavila. :-)))
netušila som, že si už robila iný môj recept, som rada, že chutil :-)
teší ma, že aj tento môj recept sa ti páči.
dakujem za pochvalu a krásne uznanie celej mojej práce, je to pre mňa veľká česť, ktorá ma zaväzuje.
Vyjadrila som sa k receptu a vy ste začala útočiť. Len sa bránim.
k vôli nim mnohí odišli natrvalo alebo chodia len sporadicky a nie k vôli mne, ako ma často z toho obviňujú neprávom, mnohí slušní varecháči sa boja k vôli takýmto nespratníkom vôbec komentovať.
@Hanka , tiež porcujem a využívam jednotlivé časti kuraťa ako ty.
teší ma, že tebe sa recept páči.
k ostatnému si dovolím ťa citovať, lebo tam je všetko:
Je mi ozaj smutno co sa stalo s touto strankou co nie je chybou nikoho ineho ako samotnych prispievatelov!
K inym veciam sa vyjadrovat dalej nebudem, ale uvedomte sa!
Je to otras ako sa vedu jednotlive komentare pod receptami hlavne u jednotlivcov na ktorych sa akoby caka co dnes pridaju a do coho si rypneme...
@Hanka , dakujem Ti za všetko!!!
pravdu máš, nie jeden, ale viacerí :-)
sú ako smečka vlkov, ktorá ma chce roztrhať DDDDD
dakujem za tvoj pravdivý koment
Krídelko alebo stehienko ako Louis de Funes
pekne si ma rozosmial DDDDD
viem, že ty by si určite oichutnal :-)
dakujem za pochvalu a za uznanie.
však ked im to stačí a robí dobre, tak nech DDDDD
som rada, že tebe sa môj receptík páči.
dakujem za pochvalu.
Nie som nikoho "priatel, ktory brani na zavolanie". Ak sa mi nieco paci, napisem. Nepoznam Pustu ani nikoho ineho z varechy.
kombinácia jabĺčok a mäska nikdy nesklame.
poteší ma, ak aj ty vyskúšaš.
dakujem za pochvalu.
velmi zle si ma odhadla a prave kvoli takymto vyrokom a sudom to tu v poslednych mesiacoch zrejme aj tak vyzera. Par z vas si prevracia slovicka ako sa vam hodia a hlavny vyznam sa tak uplne strati v sume...
Kazdy kto je tu uz tych par mesiacov vie v com to lezi. Viaceri sme mali v minulosti konfrontacie s @Pustou a malokto ju asi podpori v tom ako reaguje na svoje komenty. Avsak je to jej povaha ktoru nikto z nas nemoze ziadat aby ju len na nase zelanie zmenila - je to jej vizitka a je nas TU vela ktorym tento sposob nesedi a ona o tom dobre vie. Nikto neziada aby sa zacala pretvarovat - to by malo pomohlo, mozno vsak zmenit sposob vyjadrovania sa by situaciu mohlo vylepsit.
Zatial vsak reci nepomohli takze je to v niecom mimo nas.
Ale to, co popisete pri jej receptoch je ozaj casto nedostojne. Mozno aj preto to vidim ze som tu len "obcas" ako si napisala a tak to viac bije do oci a su toho plne stranky Varecha sk - nech ju otvoris kedykolvek!
Ano, dobri varechaci odisli kvoli pohode ktora tu davno vladla, komenty vtedy boli casto napomocne oproti tym dnesnym, ale nezvladli sme to kvoli ludom ktori utocili nespravodlivo a casto pod pas!
Preto sa vy novo-prihlaseni necudujte ked sa spominaju stare dobre casy.
A Nehnevaj sa @jj1 , ty mi ozaj nemozes prikazovat kolkokrat v roku sa mozem tu objavit a uz vobec nie mna sudit v tom, o com moj koment je. Situaciu na stranke este vzdy poznam velmi dobre a vas novych ako postupne spoznavame tiez dost rychlo mozeme zaradit kde sa nam osobne hodi.
Preco neobhajit dobry recept nech ho poda ktokolvek hlavne ak sa jedna o jedlo ktore poznam dobre - vyjadrit sa snad mozem tak isto ako k ludom ku ktorym chcem bez toho aby mi bola prilepena nalepka sudu ci obhajoby a ak by som niekoho chcela "branit"- kedze som osobnost aka som - poviem to priamo.
= Tebe sa viac k tejto teme nemienim vyjadrovat.
Pusta ty prepac, ze je to znova tu pod tvojim receptom, ale inde jej nemam kde odpovedat, dakujem.
nechápem a nikdy nepochopím, prečo by so mala to množstvo bezmedzných urážok prijímať pasívne a v pokore, myslím si, že sa bránim plným právom.
áno som svojrázna, ale na nikoho ako prvá neútočím, nie som zákerná, ani zlomyseľná, nebonzujem redakcii a viem aj pochopiť a odpustiť.
viem si povedať svoj názor a stojím si za tým, čo poviem.
nie je vôbec pravda, že niekoho zvolávam telefonom, aby ma bránil, nikoho na vareche osobne nepoznám okrem jedného varecháča, ale to sem nepatrí.
varím pre nás doma, podľa našej chuti a skúšam aj nové recepty, ktoré nám doma chutia. nevnucujem ich nikomu, pridávam ich, lebo som ich odskúšala, viem, že sú dobré a možno niekomu sadnú, inému nemusia.
ak niekde pridám koment, tak je to pochvalný koment.
som rada, že ty @Hanka a @micanela ste sa ohlásili a samé povedali, že som vás nezavolala :-)
dakujem ti za všetko.
, ako vždy, presahuje svojimi vedomosťami celú galaxiu. Nechápem ako si vôbec nejaká ... alebo nejaký... môžu o jej genialite pochybovať!!!!!!!!!!!!!
@pusta je proste slnkom našich dní, je hviezdou našich nocí! Je to pieseň škorvánka, je lupeň na jabloni, je to vánok, ktorý zaveje našou jarnou záhradou! A kto z Vás chce žiť bez tej príšernej @pusty ?
1 x
Inak, ty si asi tiež pyré ešte nevidela. Toto sú "pučené zemiaky" s vodou. Pyré, ak je tam mlieko a maslo, je do biela (od mlieka). Nie žlté.
A preboha, čo je to "jabľčko"?
a keď už reagujem tak aj k receptu @pusta aj moja svokra takto porcovala kura, krídlo vyrezala aj s hornou časťou pŕs, lebo chlapi kuracie prsia nechceli a keď boli s krídelkom tak to nejako do seba dostali, vraj im bolo suché, s jablkami a cibuľou robievam bravčové, pre jedného z tých chlapov varím a kuracie prsia dodnes nemusí;
prečo sa chceš zaradiť do skupiny "zlých slov"..??
maj rád aj ľudí..ked vieš mať rád psov..!!
pokojný deň..všem..:-)
dajkujem za pochvalu a uloženie do kk.
tvoja pochvla ma teší, aj uloženie do kk.
dakujem ti.
dakujem za uznanie, uloženie do kk a 5*, najmä za pochvalu fotky, no snažím sa :-)
aj moja rodina sa nevie dojesť takej dobroty :-)
dakujem ti za pochvalu, za nádherné želanie, hreje ma pri srdci :-)
aj ja tebe prajen to najlepšie a samé krásne recepty.
jéééj, už aj dnes robíš, to ma nesmierne teší :-)))
ty si ale rýchla, som rada, že som ťa inšpirovala:-)
dakujem ti za krásnu pochvalu, za uloženie do kk a 5*
s tými zemiakmi máš úplnú pravdu :-)
tú žltú odrodu Adora sa mi málokedy podarí kúpiť, môžem potvrdiť, že je aj farebne a aj chuťovo vynikajúca.
dakujem za pochvalu a tvoj krásny komentár.
myslím si to isté a zdieľam tvoj názor :-)
dakujem ti.
dakujem ti.
presne tak, treba chutne vedieť navariť.
dakujem za uznanie.
dakujem.
pusta, takto upečené kuracie prsia sú vynikajúce, pečiem aj ja kuracie mäso s jablkami, cesnakom a cibuľou, recepty mám od mojej babičky a prababičky, veľa tvojich receptov, ktoré pridávaš mi ich pripomínajú a varím podobne, možno sem tam s malou obmenou, pretože sa snažím obmedzovať tuky. Hlavné je, že to chutilo tvojim blízkym....
Pusta, doteraz som "šupla" jablčko k mäsku, do šalátu, pomazánky, makovej plnky..... zlepšuje chuť mnohých jedál. Tak tento receptík je čosi super pre našu kuchyňu. A či to budem robiť z kuracích pŕs, stehien, alebo z bravčoviny, ako píše snehurka 1,to nie je pre mňa podstatné. Už sa mi zbiehajú slinky. A super, že v jednom pekáči. Díky za nápad.
dakujem ti za pochvalu a tvoj otvorený komentár.
mne ublížiť nedokážu, ani tí "pseudokuchár"i, čo nielenže sami nevedia kura pitvať či porcovať, ale ani naporcované kusy správne rozoznať :-)
áno, jablko ide výborne k mäsu, tak k bravčovému ako aj ku kuraciemu.
som rada, že sa ti môj receptík páči, určite budeš veľmi spokojná, je to výborný recept, ktorý ťa nesklame, za to ručím :-)
dakujem ti za pochvalu a pekné hodnotenie.
Odpoveď autorky receptu: @Luclup , na Varechu už vôbec nechodím, nakukla som len náhodou a aké milé prekvapenie od teba :-) Dakujem za vyskúšanie receptu, úžasnú fotografiu a krásne sprievodné slovo :-) Prajem ti chutné varenie aj do budúcna, aby tvojim stravníkom veľmi chutilo :-)
no a potom ze nahody neexistuju
ze ta bavi ten stalking :) @Afataga , len treba byt pripraveny