Taglioliny al nero di seppia s kalmárom fotorecept

afataga - fotkaafataga, 29. novembra 2014
Taglioliny al nero di seppia s kalmárom (fotorecept)
Foto: afataga

Rýchly obed

2
porcie
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
2 PL (alebo maslo)
3 strúčiky
2 čl
1 ks
2 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kalmáre som umyla

    Taglioliny al nero di seppia s kalmárom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z tela som vytiahla vnútormosti a preisvitnú kosť, vytiahnutú časť som rozrezala na 3 časti, vľavo vidno vnútornosti, v strede časť s očami, vpravo chápadlá, vnútornosti a oči som vyhodila

    Taglioliny al nero di seppia s kalmárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z kalmárov som stiahla kožu, išlo to dosť ťažko

    Taglioliny al nero di seppia s kalmárom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokrájala som ho na kolieska hrubé cca 12 mm

    Taglioliny al nero di seppia s kalmárom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do osolenej vody som dala variť cestoviny a teraz to už pôjde veľmi rýchlo: na panvicu som dala maslo s medvedím cesnakom a na ňom som asi 30 sek. orestovala cesnak, fotiť som nestíhala

  6. 6

    Pridala som kalmáre a opekala som ich asi minútu, obracala som ich pinzetou, pridala som citr. šťavu a chilli

    Taglioliny al nero di seppia s kalmárom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rýchlo som premiešala, pridala som vňať a trochu vody z cestovín

    Taglioliny al nero di seppia s kalmárom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Za pár sekúnd som osolila, pridala som uvarené cestoviny a snažila som sa naložiť na taniere, hotové som ešte posypala vňaťou a pokropila olivovým olejom

    Taglioliny al nero di seppia s kalmárom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Asi posledný pozdrav zo záhrady

    Taglioliny al nero di seppia s kalmárom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

jarunka
No to si teba dobra, na to by som si netrufla, hoci mam rada tieto morske potvory :-) zajtra ideme k dcere, a zat mi slubil, ze mi urobi nieco, co mam rada ja moj druhy zat. Budu tam aj deti, pre tie bude musiet nieco ine. Skoda, ze je to len raz do roka :-)
paploska
Že čerstvé klamáre :-) parádny recept afy , len rozmýšľam či si sa presťahovala? :-)
afataga
dakujem za nakuknutie a komentare
@svedka nenalozim, uz nemam, ibaze by som z kosa vytiahla tie oci :-)
@jarunka a preco? je to uplne jednoduche, nemas na tom co pokazit, iba ak by si ich dlho mordovala na pancivi, odhodlaj sa a uvidis ze to zvladnes
@radox1 aj ja
@paploska kupene v Metre, tvarili sa ako cerstve, nemam to ako overit, ale hlavne ze nesmrdeli :-), jeden mal dokonca v sebe malu rybku, asi sardinku, tiez vyzerala cerstvo :-)
julica
mnam, kalamare s cestovinami by som jedla od rana do vecera. krasne si ich!
brambora
tieto tvoje farebne kreacie sa mi pacia, aj ked neviem ci by som to jedla. :D este som nemala cest na take nieco natrafit. ;) pekny recept.
k599
Určite by som si na tom pochutnal, ale musel by mi to niekto pripraviť, nesmel by som tie kalamáre vidieť pred prípravou. Veľmi pekné, samozrejme aj foto.
havino
som vedela podla názvu, že to si ty, aj foto, nuž, foto krásne, ako vždy, ale... síce okoštovala by som, ale ako @k599 , nevidieť to čudo pred prípravou asi a ty sa s tým ešte prpleš, až ma striaslo, ja som to ešte v celku nevidela a budem sa tvariť, že som nevidela
2x leomax a k599
marikahr
Krásna úvodná fotka hodná profesionála
Kalamáre ja nejako nemusím, ale tvojou porciou by som nepohrdla ;-) chvalim
afataga
@brambora ak si neurobis, najskor natrafis niekde pri mori, teda myslim v restike, dakujem
@K599 ak dobre zaplatis, uvarim ti :-), aj moj usiel z kuchyne, ked som ich zacala umyvat :-), dakujem
@katka78 dakujem
@havino mi nehovor, ze si to nevidela ak chodis do Metra, asi oblukom obchadzas :-), no a kto sa ma s tym piplat ak nie ja? ja s tym nemam problem, ja som odolna :-)
@izabella929 vsetko treba ochutnat, aby si vedela ci to mas rada, alebo nie, dakujem
@tiginko som rada, ze aspon foto sa ti paci :-), nuz neda sa vyhoviet vzdy kazdemu
@alex37 uz boli zabite :-))), mne k tym potvoram akosi paradajka nepasuje, neviem preco, ale ked vam chuti, preco nie?, dakujem
@marikahr dakujem, obcas sa zadari
danda3
Teda Afi, som najskôr myslela, že je to komerčný recept, a to ty, ani som ho nechcela otvotiť.☺Kalamáre nemusím, ale tlieskam krásnym fotkám a najmä tomu čisteniu, neviem, či by som to zvládla.♥
afataga
@danda3 tesi ma, ze aspon fotky sa ti pacia :-), mne to nevadi, ale tiez ked som videla prvy krat surovu chobotnicu ma striaslo, uz som si zvykla, ja by som sa nedotkla kralika, alebo pluciek, kazdy mame nieco, co je pre nas fuj :-)
kika1212
:))))) @afi , čáwo, to je skvelé, to je skvelé, myslím že recept stále priťahuje viac a viac varecháčov... svedčí to o výbornej kvalite receptu, výborne si navarila
zolik
Kalamare a vsetko ostatne morske potvory milujem. Viem ich cistit, pripravit a aj upravit. Ako ty @afataga , tak ani ja nemusim plucka, mozocky, drzky a podobne vnutornosti. Raz za rok restovanu pecen. Tymto Ale nedajboze, nikomu neberem chut na drzkovu, alebo plucka na smotane. K receptu: ako od profika. Ulozeny za 5. Super nafoteni az som dostala na tie potvory chut ;-)
afataga
@mariamka musis si na seba davat pozor :-)
@K599 no to by bola hanba, esteze len skoro, ved uz si velky chlapec
@kika1212 :-))) ja do teba vidim :-)
@zolik dakujem, potesila si ma, je to tak, kazdemu sa hnusi nieco ine, alebo niekto iny? :-)
@leomax neumieraj este prosim ta, mam nejake podozrenie a dakujem
@margaretka28 ale sa akosi slabo prifarbili :-)
brambora
a inak mila @redakcia , ked uz ste taka dosledna, tak by ste mohli aj spomenut, ze ste dany komentar z istych dovodov odstranili (aj ked vobec nebol dovod). pretoze komentare pod zmazanym komentarom uz nedavaju vyznam, kedze reaguju na dany zmazany komentar. nejak sa zamotavate do vlastnej siete, nie? ;)
afataga
@redakcia nechapem preco ste ten inkriminovany koment zmazali, nebol ani vulgarny ani urazlivy, naopak, bol velmi vtipny
myslim ze urazlivych komentov by ste pri inych rcp nasli habadej, ktore by bolo vhodne vymazat, ako je mozne, ze niekto moze mat aj 20 nickov a vobec vam to nevadi a ked ma niekto druhy nick, vymazavate jeho komenty? Naozaj nie je na kazdeho rovnaky meter?
tatranocka
@afataga tak ma šklbe,že ti to vysvetlím,ale potom by si sa dostala na prvú priečku TOP lišty a užívala si svojich päť minút slávy :) Musíš ísť na to "sofistikovane".To len tak BTW,ale;môj otec chytil krásnu šťuku (78cm) a trčala jej 15cm rybka z papule.Nakoniec vysvitlo,že sa chytila sama,keď išla za návnadou,zakvačila sa žiabrami o háčik a mamka sa nestačila čudovať.Mala v sebe ďalších 13(!) takýchto rybičiek - doplatila na svoju pažravosť.A ty,že 2v1,hehe...toto bolo 14v1.
afataga
@tatranocka musim priznat, ze si vyhrala :-)
@pusta2 kazdy den sa dozvedame nove veci, ved bez toho by bol zivot fadny, dakujem
ale nebol vymazany len tvoj koment, ale aj moja odpoved nan, ktora tiez nebola vulgarna a vysvetlenia od redakcie som sa nedockala :-(
afataga
@redakcia opakovane vas prosim o vysvetlenie, preco bol vymazany vcerajsi koment a moja odpoved nan
do nedavna bolo dobrym zvykom, ked ste nieco vymazali, ze ste pod rcp napisali, ze komentar bol vymazany aj s udanim dovodu a teraz taka partizanska akcia?
redakcia
@afataga , tam nebolo co vysvetlovat. Vymazali sme ho, kedze profilova fotografia + stylizacia napodobnujuci styl istej uzivatelky na Vareche bol mozno pre niekoho vtipny a pre Vas mozno nie urazlivy. Nam sa javil ako pomerne dost drzy, preto sme ho odstranili.
tatranocka
Nuž,pravda...keď aj profilová fotka mala štýl istej užívateľky...musíš sa s tým @afataga vyrovnať :)
Dnes som obzerala v lidli tagliolini ...mám-nemám (?) kúpiť...nenabrala som odvahu,lebo vyfiletovať 60cm pstruha je maňana proti tomu,čo si ty stvárala...Keď vyrastiem,risknem to.
k599
Kvôli tej fotke má ešte stále bolia brušné svaly. A aj tá dnešná, pod číslom 3 nemá chybu DDDDD
frezia68
Milá @afataga :obchádzala som tento recept,lebo hoci pekné fotky,mne sa najviac páči č. 9.Už len pohľad na morské potvorky vo mne vzbudzuje nedôveru k jedlu,ani ryby nemusím.Ale čítajúc komentáre som asi urobila chybu,lebo sa tu rozprúdila zábava a tej tu veľa nieto.A hoci chcem niečo z komentárov vydedukovať,môžem si len domýšľať........a ľutujem,že som zmeškala asi vtipné komentáre,čo už ? Ako alergik a bezlepkáč mi veľa receptov nerobí radosť,takže chápeš ,ostáva zábava a ešte o ňu prídem :-))) nemáš okopírované,to vymazané?
afataga
mila @frezia68 , ryby ani ja moc nemusim, tak 2x za rok losos, v profile mam mail, napis mi tam, poslem ti ten vymazany koment, nech vies o co si prisla, nevedela som, ze mas take problemy s jedlom, veru nezavidim, ja mozem aj klince pojest :-)
afataga
@mijaita ze mozem, neznamena, ze chcem, to bolo myslene tak, ze mozem zozrat co chcem a nemam problem to stravit
marika21
Pred dvomi mesiacmi som jedla tiež morské plody. Myslela som, že si možno vyberiem druhý chod. Bola som milo prekvapená aké to bolo dobré, vynikajúce. Ja by som tiež toto nepripravila-nenavarila, neočistila. Ponúknuť by som sa dala. Viem si to predstaviť, že je to výborné, chutné. KK*****
salinka
....pravdepodobne som prišla o nejakú estrádu:-(
Recept pekne vypracovaný, fotka nádherná. Ja vyhlasujem, že morské plody by som nedala do úst, ale to je relatívne. Na dovolenke som si vopred dobre neprečítala, čo idem degustovať a ukrutne mi to chutilo. Išla som si to znova obzrieť a bolo to rizoto so sépiami. Takto to je:-) Musíme tie chute len odkódovať.
mariamka
tak ale nedas to ani v naznaku, teraz som ja za blbu @zaba jedna zelena, uz by si sa mohla aj obliect :D
afataga
no ako ste si pekne podebatili :-)
@mariamka musim ta vyviest z omylu, enigma nie je kod, ale sifrovaci stroj
skillet
Veľmi pekný recept, aj foto, aj vaša zábava pod receptom, len škoda že neviem o čom to bolo :-)
afataga
@skillet som rada, ze sa ti rpc paci, zabava bola okolo parodie na jednu nemenovanu pani, verim, ze si domyslis o koho ide :-)
afataga
jej super @redakcia , ze ste ten rcp vytiahli, ja som na neho uz zabudla, aspon mozem zas uvarit :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia