Taglioliny al nero di seppia s kalmárom fotorecept
Foto: afataga
Rýchly obed
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kalmáre som umyla
-
2
Z tela som vytiahla vnútormosti a preisvitnú kosť, vytiahnutú časť som rozrezala na 3 časti, vľavo vidno vnútornosti, v strede časť s očami, vpravo chápadlá, vnútornosti a oči som vyhodila
-
3
Z kalmárov som stiahla kožu, išlo to dosť ťažko
-
4
Pokrájala som ho na kolieska hrubé cca 12 mm
-
5
Do osolenej vody som dala variť cestoviny a teraz to už pôjde veľmi rýchlo: na panvicu som dala maslo s medvedím cesnakom a na ňom som asi 30 sek. orestovala cesnak, fotiť som nestíhala
- 6
Pridala som kalmáre a opekala som ich asi minútu, obracala som ich pinzetou, pridala som citr. šťavu a chilli
- 7
Rýchlo som premiešala, pridala som vňať a trochu vody z cestovín
- 8
Za pár sekúnd som osolila, pridala som uvarené cestoviny a snažila som sa naložiť na taniere, hotové som ešte posypala vňaťou a pokropila olivovým olejom
- 9
Asi posledný pozdrav zo záhrady
- 6
@svedka nenalozim, uz nemam, ibaze by som z kosa vytiahla tie oci :-)
@jarunka a preco? je to uplne jednoduche, nemas na tom co pokazit, iba ak by si ich dlho mordovala na pancivi, odhodlaj sa a uvidis ze to zvladnes
@radox1 aj ja
@paploska kupene v Metre, tvarili sa ako cerstve, nemam to ako overit, ale hlavne ze nesmrdeli :-), jeden mal dokonca v sebe malu rybku, asi sardinku, tiez vyzerala cerstvo :-)
@paploska , @svedka :-)))
foto ako z časopisu, milujeme tieto potvory, kupujeme tu www.greekfarm.eu/shop/ryby-morske-plody/2684...
robíme s totožnými surovinami len na rajčinách a bez medvedieho cesnaku, ale nie je to zlý nápad, nejaký sa v mrazničke ešte nájde :-)
Kalamáre ja nejako nemusím, ale tvojou porciou by som nepohrdla ;-) chvalim
@K599 ak dobre zaplatis, uvarim ti :-), aj moj usiel z kuchyne, ked som ich zacala umyvat :-), dakujem
@katka78 dakujem
@havino mi nehovor, ze si to nevidela ak chodis do Metra, asi oblukom obchadzas :-), no a kto sa ma s tym piplat ak nie ja? ja s tym nemam problem, ja som odolna :-)
@izabella929 vsetko treba ochutnat, aby si vedela ci to mas rada, alebo nie, dakujem
@tiginko som rada, ze aspon foto sa ti paci :-), nuz neda sa vyhoviet vzdy kazdemu
@alex37 uz boli zabite :-))), mne k tym potvoram akosi paradajka nepasuje, neviem preco, ale ked vam chuti, preco nie?, dakujem
@marikahr dakujem, obcas sa zadari
@K599 no to by bola hanba, esteze len skoro, ved uz si velky chlapec
@kika1212 :-))) ja do teba vidim :-)
@zolik dakujem, potesila si ma, je to tak, kazdemu sa hnusi nieco ine, alebo niekto iny? :-)
@leomax neumieraj este prosim ta, mam nejake podozrenie a dakujem
@margaretka28 ale sa akosi slabo prifarbili :-)
Nuž dievčatá,niekto si nechal vziať kompetencie :)
@pacinka , fuj ble od @kakao sme nechali, nech má @afataga aspoň jeden kritický komentár :)
@pacinka uz sa na nic na tomto svete neda spolahnut
@tatranocka dakujem a mudro vravis
@marcel83 alebo aj dvojaky meter sa tomu hovori
@brambora ano
@zolik :-)))
@caterina baniky predsa patria do bane :-)
myslim ze urazlivych komentov by ste pri inych rcp nasli habadej, ktore by bolo vhodne vymazat, ako je mozne, ze niekto moze mat aj 20 nickov a vobec vam to nevadi a ked ma niekto druhy nick, vymazavate jeho komenty? Naozaj nie je na kazdeho rovnaky meter?
@pusta2 kazdy den sa dozvedame nove veci, ved bez toho by bol zivot fadny, dakujem
ale nebol vymazany len tvoj koment, ale aj moja odpoved nan, ktora tiez nebola vulgarna a vysvetlenia od redakcie som sa nedockala :-(
do nedavna bolo dobrym zvykom, ked ste nieco vymazali, ze ste pod rcp napisali, ze komentar bol vymazany aj s udanim dovodu a teraz taka partizanska akcia?
Dnes som obzerala v lidli tagliolini ...mám-nemám (?) kúpiť...nenabrala som odvahu,lebo vyfiletovať 60cm pstruha je maňana proti tomu,čo si ty stvárala...Keď vyrastiem,risknem to.
@tatranocka prehanas, nic zlozite, tak skus aspon tie paradajkove, skoro vobec nestipu, budes mat zmenu
@zolik ta fotka nemala chybu :-)
Recept pekne vypracovaný, fotka nádherná. Ja vyhlasujem, že morské plody by som nedala do úst, ale to je relatívne. Na dovolenke som si vopred dobre neprečítala, čo idem degustovať a ukrutne mi to chutilo. Išla som si to znova obzrieť a bolo to rizoto so sépiami. Takto to je:-) Musíme tie chute len odkódovať.
@salinka no veru prisla, no vidis, ved ty mas rada morske potvory len si o tom nevedela :-)
@tiginko skus enigmu
@zolik neboj, ved zas bude ina, to uz tu je taky dobry zvyk
enigma je kod :)
@mariamka musim ta vyviest z omylu, enigma nie je kod, ale sifrovaci stroj