Tagliatelle s brokolicou a karfiolom fotorecept

martinis - fotkamartinis, 2. decembra 2014
Tagliatelle s brokolicou a karfiolom (fotorecept)
Foto: martinis

Milí priatelia, po takmer štyroch mesiacoch som opäť zavítal na Varechu, aby som sa s vami podelil o recept na čerstvé tagliatelle s brokolicou, karfiolom a "paradajkovým" syrom. Podával som horúce, so sušenými paradajkami a s vôňou pikantného cesnaku.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 balenie (čerstvé)
1/2 ks (pokrájaná najemno)
3 strúčiky (nakrájané na plátky)
1/2 ČL
200 g (1/2 balíčka mrazeného)
200 g (1/2 balíčka mrazenej)
25 g
 kúsok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nad parou povaríme mrazený alebo čerstvý karfiol a brokolicu desať minút. Medzitým do woku nalejeme trochu olivového oleja, ktorý rozohrejeme a opečieme na ňom cibuľu. Po dvoch minútach pridáme mleté čili a plátky cesnaku a opekáme ďalšie štyri minúty.

    Tagliatelle s brokolicou a karfiolom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Povarenú zeleninu pridáme do woku, osolíme, okoreníme, pridáme sušené paradajky a dobre premiešame, necháme na nižšom plameni.

    Tagliatelle s brokolicou a karfiolom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Syr nastrúhame nahrubo a čerstvé cestoviny povaríme, minúta postačí. Scedené tagliatelle pridáme do woku, opäť ochutíme soľou, dobre premiešame a rozdelíme na taniere. Každú porciu pred podávaním posypeme syrom a jemne premiešame.

    Tagliatelle s brokolicou a karfiolom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môj tip: Použite ochutený syr, aký máte najradšej. Mne mamka priniesla tento z vianočných trhov v Bratislave a viem o ňom len pár informácií: je z organického mlieka, vhodný najmä na teplú kuchyňu a zafarbený paradajkami. Nie som znalec, takže naozaj neviem odhadnúť, o aký druh ide, ale je výborný!

    Tagliatelle s brokolicou a karfiolom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu