Schiacciata
Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne...
Bryndzovník
Z času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa...
Hruškové koláče
Receptov na koláče nikdy nie je dosť :-) Kysnuté cesto a čerstvé ovocie - pre mňa najlepšia...
Na sucho pečené vdolky podle mojí babičky zadělávané jogurtem
S vdolky mám spojenou asi tu nejstarší vzpomínku na dětství. Sedíme s babičkou, ona mi...
Čokoládovo-pudingové twisty z lístkového cesta
Tieto twisty som prvýkrát ochutnala, keď sme si ich kúpili v Kauflande a všetkým doma chutili....
Celozrnný (úplne) špaldový chlieb
Podnetom k upečeniu tohto chlebíka bola pre mňa kniha "Život bez pšenice". Vyzerá to, že...
Kváskové žemle - kaiserky
Kváskovaniu som prepadla v januári tohto roku. Pečiem chleby každý týždeň a síce nie každý je...
Maslové slimáčiky
Hrnčekový recept na voňavé maslové slimáčiky :) Urobiť kávičku, pozvať maminu alebo kamarátku a sadnúť na...
Jablkovo-pudingové koláče
Jablká ochutené škoricou a vanilkový puding. Výborná kombinácia v kysnutom ceste ;-)
Mrkvovo-cibuľové pečivo
Musím sa priznať, že som v poslednom čase podľahla čaru doma upečeného pečiva. Keďže rada...
Domáci - Peoria AZ - chlieb štvormúkový
Desaťročiami sa pre mňa príprava chleba stala posvätným rituálom. Už samotná myšlienka, že Božieho daru...
Bryndzové tyčinky
Veľmi chutné tyčinky, len tak na zahryznutie. Kto miluje bryndzu, tak si príde na...
Scískance podľa babky Paulíny
Tento starodávny recept som odpozorovala od mojej babky Paulíny. V okolí Nižnej, Veľkých Kostolian a...
Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou
Výborné pečivo na raňajky či desiatu do školy deťom, ale pochutia si aj dospeláci. ...
Celozrnný špaldovo-ražný chlieb s ražnými vločkami
Rada pečiem zdravšie verzie chlebíkov. Dnešný som pripravila z múky celozrnnej špaldovej a celozrnnej ražnej...
Trojfarebný koláč k veľkonočnej šunke od Anickac
Zapáči sa mi recept od Anickac, dovolil som si ho vyskúšať a sem ho vkladám ako...
Chlebíček na rozlúčku s Des Moines
Určite budete súhlasiť, ak sa opätovne vyznám z lásky k vlastnoručne pripravenému a v domácej, ...
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského
Bryndzovo-cesnakové pagáčiky s kváskom
Priznám sa, že som už skúšala aj zemiakové kváskové pagáče, ale akosi ma neoslovili, ...